Пътна полиция проверява дали селскостопанска техника се движи в района в нарушение на Закона

В момента Пътна полиция извършва проверка за наличие на сигнали за придвижване на селскостопанска техника в района, в нарушение на законовите и подзаконовите нормативни актове, се казва в писмо –отговор на въпроси, зададени по повод на тежката катастрофа, на пътя между Първомай и Бяла река на 12 август, тази година. В инцидента загинаха 3 мъже. Тогава тяхната кола се удари в колесен трактор с прикачено ремарке и възникнаха съмнения, че селскостопанската машина не е била обезопасена със светлини. Сред коментарите имаше и такива, че в полицията са подавани сигнали за движението на неизправни трактори, на които не е обръщано внимание.

От Полицията са категорични, че преди настъпване на ПТП не е получаван сигнал за придвижване на този трактор по главен път І-8 без светлини.

В отговор на въпроса какви мерки се взимат, за да не се допуска неизправна техника да се движи по автомобилната мрежа, старши комисар Атанас Илков – директор на ОДМВР – Пловдив отговаря:

„През 2018 година са планирани и се провеждат специализирани полицейски операции за контрол както по пътища с интензивен трафик, така и по пътищата около малките населени места на областта за недопускане на технически неизправни ППС и придвижването им в нарушение на законовите разпоредби. В тази връзка са проведени и редица срещи със  собственици на селскостопанска техника  за набелязване на мерки за безопасно придвижване и недопускане на инциденти.

Целият полицейски състав с правомощия да осъществява контролна дейност по ЗДвП е запознат с нормативната уредба, касаеща придвижването на селскостопанска техника, в т.ч. и извънгабаритна такава и при всички случаи на констатирани нарушения се взима съответното административно решение.“

В заключение ст.к. Илков уверява, че запазването на живота и здравето на участниците в движението е един от основните приоритети на ОДМВР – Пловдив, затова се провеждат и редица превантивни мероприятия.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Мн
    Мнение
    10 0
    10:49, 5 сеп 2018
    СЛЕД като стана белята на главния път, тракторите с тютюна, курсиращи между Дебър и Първомай вече светят като сергии. Дали ремаркетата имат спирачки, осигурителни въжета и др. такива отделен въпрос.
  • 2
    Иш
    Ишщкс
    9 0
    13:10, 5 сеп 2018
    А един Общински съветник на глевен пост размотаващ се с трактор на 40 години и теглеш две каруци КОЙ И КОГА ще го провери.
    • Ко
      КОЙ?
      6 -2
      15:45, 6 сеп 2018
      Каквото прошепнеш имай доблестта да го изречеш на глас - КОЙ ТОЗ СЪВЕТНИК ?
  • 3
    Ме
    Меерунген
    5 -2
    22:28, 5 сеп 2018
    Днес през целия Божи ден една малка количка стоя паркирана точно срещу Хипноза, там където е забранено паркирането, а от другия край си бяха наредени автомобили според правилника, тъй като там вече знак липсва. Тая въшка цял ден създаваше тапа за движението на входа на града. Вероятно 10-ина пъти оттам са минали и полицейските коли, но таралясничето не беше помръднало. В тоя град всеки прави каквото си иска, не му пука нито от правила, нито от закони. Тук Анархията крепи живота, а те тръгнали некви трактори да ми следят.
    • От
      отговор
      5 0
      15:44, 6 сеп 2018
      Прав сте, тук живота е модерен израз на анархистката философия, по-скоро анархо- комунизъм!
    • Ко
      КОЙ?
      7 0
      15:51, 6 сеп 2018
      Анархо -комунизъм = ПАРТИЗАНЩИНА. Тук по скоро е налице БКМ - Бряговски Комунистически Материализъм.
  • 4
    Юм
    Юмезе
    3 0
    10:16, 8 сеп 2018
    Tрактор на Мюмюн продължава да си джитка в града неизправен.Тракториста бил някой си Даню.
  • 5
    Ци
    циник
    6 0
    22:31, 8 сеп 2018
    То тук близо около града е слаба работа, я идете по муждуселските пътища за какво иде реч.Например между дебър и брягово ,между крушево и добри дол ,между бяла река и езерово трактори комбайни,редосеялки,косачки иоще селскостопански аренал се движи необезпокояван по асфалта в резултата на което той е разбит с огромни буци кал,корени тютюн или царевица,слама.С една дума европейска слободия!
Последни новини