Хюи Фюри за предстоящия сблъсък с Кубрат Пулев (видео)

След по-малко от 2 месеца Кубрат Пулев ще събере хиляди по трибуните на „Арена Армеец” по пътя към световната титла. Съперникът му за този мач пристигна в София.

198 см, 21 победи от 22 мача. Един от най-талантливите британски боксьори. Това е Хюи Фюри, който ще бъде следващото препятствие за Кубрат Пулев по пътя към световната титла в професионалния бокс.

На 27 октомври в „Арена Армеец” двамата ще излязат един срещу друг, а победителят от сблъсъка ще стане официален претендент за шампионския пояс на Антъни Джошуа. Досега други двама бойци – британецът Дилиън Уайт и американецът Джарел Милър отказаха да дойдат в София, за да се изправят срещу Кобрата. Но Фюри вече е тук.

„Не ме е страх от никого. Затова и идвам в България. И пристигам, за да спечеля”, заяви пред NOVA Хюи Фюри.

„Явно съм по-смел и от Джарел Милър и от Дилиън Уайт, които отказаха да дойдат в София. Аз съм истински боец. Не се опитвам да избегна подобен сблъсък. Никога не се крия, търся най-здравата битка, виждам какво ми предстои и съм готов”.

Независимо от над 20-те мача в своята кариера, Фюри никога не е излизал в такава, в която ще попадне в „Арена Армеец” – с публика, която ще бъде плътно зад неговия опонент.

„Не ме притеснява, че ще се бия пред 10 -12 000 зрители, които ще са на страната на Пулев, защото на ринга сме един срещу един. Наясно съм, че пред такава публика той ще иска да се докаже и да впечатли хората. Ще бъде готино и нямам търпение да приема това предизвикателство”, заяви Хюи Фюри.

Единствената загуба в кариерата на Фюри дойде преди почти година, когато той загуби по точки сблъсъка за титлата на Световната боксова организация срещу Джоузеф Паркър. А несъмнено Пулев ще бъде също много тежък съперник за британеца. 

„И двамата са много добри боксьори, но са много различни. Стиловете им са коренно различни. Пулев е силен боксьор и няма начин да го подценя. Знам, че той ще излезе на ринга и ще опита да даде най-доброто от себе си. Знам, че ще опита да е в най-добрата форма, в която някога е бил,  и да се представи на много високо ниво, защото повярвайте ми, той ще има нужда да го направи. И ще ви кажа защо – той никога не е срещал боксьор като мен в своя живот”, заявява британецът.

Подобно на боксовата фамилия на Пулев, Хюи също има спорта в кръвта си. Негов братовчед е бившият световен шампион Тайсън Фюри, който през 2015 година сложи край на серията от 22 поредни успеха на Владимир Кличко на професионалния ринг. Малко преди това двама британци дори си бяха поставили амбициозна цел – да станат новите Кличко.

Галавечерта ще бъде излъчена пряко в каналите на Nova Broadcasting Group

Източник: novanews.bg

Коментари в сайта

Последни новини