Над 600 подкрепиха писмото на Богдан Начев срещу миризмата от "Алкао"

636 подписа подкрепят писмото на Богдан Начев до Общинска администрация - Първомай във връзка с тежката миризма, идваща от производството на „Алкао“. 432 са подписите, реално събрани в определените за целта пунктове, а 204 са подкрепили писмото онлайн. То е входирано вчера, 22 август, с копия до Общинския съвет, Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и Дирекцията за национален строителен контрол. “Искам да благодаря на всички съграждани, които се подписаха. Надявам се, че ще успеем да постигнем положителен резултат. При някакво получено становище, организиране на среща или друго, ще ви уведомя своевременно, написа във фейсбук Начев. Той е убеден, че проблемът може да бъде решен само с активната намеса на местната власт и поставя въпроса за тристранна среща между представители на „Алкао“, местна власт и жителите на Първомай, на която да се обсъди проблема и да се посочат конкретни решения, мерки и срокове за справяне с него. Подписката предизвика и редица негативни коментари в социалната мрежа. Повечето от тях са от хора, притеснени за работните места на служителите в турската фирма. Начев обаче ги успокоява с твърдението, че „никой не цели затварянето на конкретното преработвателно предприятие”. Според него броят на събраните подписи е достатъчно красноречив и показва, че проблем има и “със заравяне на главите в пясъка той няма да се реши”. “Все още живеем в демократична държава и всеки е свободен да прави подписка по какъвто проблем и повод реши. Не на последно място, само с щракане по клавиатурата и оплаквания в интернет пространството не става“, подчертава Богдан Начев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ак
    АКТУАЛНО
    11 0
    13:31, 23 авг 2018
    Заглавие в "Plovdiv 24": "Монди" пак обгази Пловдив и Стамболийски, грози го поредна глоба!
  • 2
    Кл
    Клюна
    14 -7
    00:51, 24 авг 2018
    А га земите дъ пичете копията в ББп- то и вони в целия район пак ли подписка дъ прайм?!?..
  • 3
    Лу
    Лудото Коле
    14 -1
    10:55, 24 авг 2018
    дано да се измисли решение, дано. Ясно е, че никой нормален човек не иска да диша тия гадории. Ясно е, че и е важно хората дет си вадят ляба там да не останат без работа. Решение винаги има, стига да се търси...По принцип в Пърумай решение не се тръси за нищо, затова е така.
  • 4
    Кл
    Клок
    10 -6
    16:45, 24 авг 2018
    Господин Начев поставеното лице на Балабанчето ли е и с това си дело да събира подписи и да маниполира заблодените овце ще става кметче за да може да му казват какво да прави много си жалък пич
  • 5
    Пе
    Пешо
    10 -8
    18:05, 24 авг 2018
    Нали искате да има работни места!По напред ви миришеше на вълна сега ви мирише на какао на вас няма огодия.Стези подписки кой ще дойде да прави бизнес в Първомай.Да отворят тогава завод за парфюми да ви мирише на "Пако Рабан"
  • 6
    Ем
    Емигранта
    6 -5
    01:18, 27 авг 2018
    Е затова ще има безработица в Първомай и ние ще бягаме да работим в чужбина.
Последни новини