От КРОС все пак започнаха ремонт на шадравана в центъра на Смолян

Изображение 1 от 3

    Тази неделя общинските съветници от Коалиция за развитие на Община Смолян /КРОС/ започнаха да ремонтират фонтана пред ОД на МВР в града. С ремонтите дейности те стартираха начало на кампания за цялостното реновиране на „замразените“ шадравани, което смятат да направят със собствени сили и средства. Инициативата се реализира в отговор на нарастващо недоволство на смолянчани, възмутени от лошото състояние на фонтаните, намиращи се в различни точки на Смолян - стария център на града, пред ОД на МВР и кв.“Устово“, обясняват от групата.

    Припомняме, че акцията стартира въпреки изявлението преди дни на кмета на Община Смолян Николай Мелемов, че се изработват цветарници, които ще бъдат поставени в шадраваните на Стария център на Смолян и в кв. „Устово“. Идеята на местната власт е на двете места да се направят каскадни цветя на няколко етажа, произведени от общината, а през зимата се предвижда украса със светлини. 

    „Промяната в нашия град трябва да започне отнякъде. Защо да не започне от там, когато се разхождаме с нашите деца да ни бъде приятно и поне малко да имаме усещане, че сме в нормален град. Смятам, че Смолян го заслужава и ако няма пари или желание Общината да го направи, тогава ще го направим ние. Избрали сме и следващите локации за облагородяване, така че предстои още много работа”, заяви Анастас Караджов, общински съветник от Коалиция за развитие на Община Смолян.

    От КРОС напомнят, че от 2015 г. oбщинcĸитe съветници внacят като дapeниe възнaгpaждeниeто, което получават за участието си в заседанията на Общинския съвет. Специално учредена фондация разпределя средствата в подкрепа на различни обществени инициативи и социални кампании в Община Смолян.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини