Ангелкова съди бивш зам.-министър: Намесил я в кримка

Mинистърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ще заведе дело за клевета срещу бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.

Поводът на разгорялата се война между двамата станаха две интервюта на Ботев пред Bulgaria ON AIR. В първото, преди два дни, той разкритикува Ангелкова за начина на концесиониране на плажовете по Черноморието. Днес Ботев разказа, че семейството и дома му са били нападнати от маскирани снощи и свърза нападението с критиките си срещу министърката.

"Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния", обяви в своя позиция Ангелкова малко след изявата на Ботев.

Според нея подобни връзки са абсолютно безпочвени.

"Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм", обяви още в позицията си Ангелкова.

Преди това Ботев разказа в ефира на Bulgaria ON AIR, че трима мъже с маски на лицата са нахлули в къщата му във Варна, която е на метри от резиденция Евксиноград. Там по това време били съпругата му и двете му деца.

"Снощи в 22:15 часа трима маскирани са прескочили оградата и са влезли в двора ми. В къщата са били моята жена и двете ми деца. Едното е видяло маскираните и започнало да крещи, а минаваща случайно кола ги осветява с фаровете. Това е предотвратило нещо много по-тежко. Нападателите прескачат обратно и си тръгват с кола, която ги е чакала", уточни Ботев.

Според него хората са били добре подготвени и целта им е била сплашване.

"Въпросът е в каква държава живеем. Изнесох данни за сливане на администрация и мутренски бизнес, а след това бях нападат с децата ми в собствената ми къща. Смятам, че нападението е заради интервюто ми за Bulgaria ON AIR. Това е мутренско поведение, мутренско сплашване, удрят те в собствената ти къща. Опитват се да ми кажат: "Трай си и не се обаждай", но има неща, които трябва да се казват", категоричен бе Ботев.

Той съобщи, че следващата седмица ще направи пресконференция, на която ще бъдат изнесени данни за връзката между власт и престъпност и всичко ще излезе наяве.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    3 0
    17:12, 18 авг 2018
    Много грозници съм виждал ама тая Ангелкова е върха Абе тя има конска физиономия
Последни новини