През първото полугодие разкриваемостта на престъпленията в Първомай е 42,38%

42.38% е разкриваемостта на престъпленията, регистрирани през първото полугодие на територията на Районно управление на полицията в Първомай.

В сравнение със същия период през 2017-а този процент е по-нисък с около 15,5 пункта, но и закононарушенията са намалели. През първите 6 месеца на миналата година те са 178, а през тази – 123.

Заловени са 55 извършители, от които 1 жена и 9 непълнолетни.

Най – много са престъпленията против личността – 62. Заловените да шофират под въздействието на алкохол или наркотици са 13. Общоопасните престъпления са 41.

От всички регистрирани престъпления общо криминалните са 113, а икономичските – 10.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    4 -6
    10:03, 16 авг 2018
    Брау на нащи пулицаи мнгу добре са си свършили рабутата. Някуй да не земе да си помисли че този нисък пруцент е вследствие на това чи ни работят нищу. Този резултат незавиден е в следствие на кадровия дефицит демек трябва да се назначат още пулицаи за да се вдигне процента на разкриваемост или да се тушира престъпността окунчателно. Спуред мен най дубре е да се изкорени престъпността изцялу в общината и така жъ дадем пример на останалите общини кък да се справят с прублема. Яз къту известен математик отдавна съм мислил за практическо решение на този проблем със средствата на матиматиката. След многобройни безсънни нощи и безсънни дни яз реших прублема със средствата на илиментарната аритметика. Спуред преброяването на населението в нащъ общинъ има 25883 минус разликътъ между рудените и тя дето веке са се преселили в по дубрия и лишен от престъпления свят знака минус съ слага за тва щото тия дето са се родили са по малко от емигрантите на оня свят. Та яз придлагам да са назначат най малко 25883 пулицая в общинътъ и така със идин замах жъ съ реши прублема с пристъпността.
  • 2
    Ар
    Архимед
    4 -5
    16:58, 17 авг 2018
    Аз пък кату бях в банята открих че аку се закрие РПУ и заплатите на милиционерите се раздадат на престъпниците те повече няма да правят нарушения,и така няма да има престъпления и проблема ще бъде разрешен на 100%.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    2 0
    06:26, 18 авг 2018
    Уткритието ти кулега архимед е частен случай и ни можи да съ приложи на практика. Трябва да намираш по рационални ришения кът моите. Ти жъ попитъш ся за ко ами чисто матиматически пристъпниците са повече от пулицаите така чи няма да има заплата за сички и тогава тия които са без заплата жъ съ разсърдят и пак жъ вършат рпистъпления. Сега ти може би жъ ме попиташ от къде знам колко са пристъпницците яз жъ ти кажа ако се позовем на матиматическата логика всеки един чувек в пърумай знае чи пристъпниците в общинътъ са повече от пулицаите в пулицията а освен тия пристъпници има и други демек няма да стигнат заплатите и затова както ти казах по горе кулега е по добре всички да станат пулицаи.
  • 4
    Пъ
    Пърумаец
    3 -1
    23:43, 19 авг 2018
    През първите 6 месеца на миналата година те са 178, а през тази – 123.

    Най – много са престъпленията против личността – 62. Заловените да шофират под въздействието на алкохол или наркотици са 13. Общоопасните престъпления са 41.
    62+13+41 =116
    7 ги няма,Къде са ма Теодоро
  • 5
    Пи
    ПИТАГОР
    4 0
    09:04, 20 авг 2018
    Нимойте да и намирате кусур на тедата тя беше най слабата ми ученичка
Последни новини