Рецидивистът- крадец иска арест вкъщи, имал постоянен адрес

Изображение 1 от 2

    Да се прибере у дома във Видинско, където да е под домашен арест, поиска днес пред състав на Хасковския окръжен съд 36-годишният обирджия Цветан Тошев. Той беше спипан на местопрестъплението да краде от офис в Хасково преди около десетина дни.

    На втора съдебна инстанция адвокатът му Димитър Георгиев атакува определението на Районния съд с мотивите, че не са налице всички предпоставки за налагане на най -тежка мярка -задържане под стража на подопечния му и поиска по-лека мярка -домашен арест.

    Според защитата, няма преки доказателства, че именно 36-годишният Цветан е автор на тежките кражби. Като мотив за искането на по-леката мярка беше посочено и здравословното състояние на Тошев, което било влошено.

    Прокурорът Елеонора Иванова обаче представи на съда експертиза от съдебния лекар Христо Еленски, който прави извод, че здравословното състояние на арестанта не е пречка за оставането му зад решетките.

    Самият Цветан посочи, че има домашен адрест и поиска да си иде вкъщи с по-леката мярка. Съдът обаче отбеляза, че посоченият постоянен адрес е във Видинско, а престъплението, за което трябва да отговаря пред съда, е извършено в района на Хасково, и потвърди решението на Хасковския районен съд-постоянен арест. То остава окончателно.

    36-годишният рецидивист Цветан Тошев е с обвинение за три кражби в Хасковско и е разследван за още посегателства.

    Тошев е излязъл предсрочно от затвора през април.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ка
      Кауш
      33 -2
      15:34, 14 авг 2018
      Ако беше крал във Видин, щеше да си е в къщи. Да не е идвала тука мършата!
    • 2
      Пе
      Пешо
      33 -1
      15:44, 14 авг 2018
      Защо не пишете кой съдия го е оставил в ареста - браво на него! Съдийте от Окръжния съд са точни пичове а не като тези от Районния. Ако беше същия съдия който пусна калайджията Васил дето посегне на полицай, този крадец вече ще ше да пътува за вкъщи си.
    • 3
      Де
      Дечо Таралежков
      20 -1
      17:06, 14 авг 2018
      Алоооооооооо съдия Панайотов четеш ли отзивите за теб Събирай си ума и се вземи в ръце хората все още имат макар и малко вяра въввашата прод0ънена система
    • 4
      Бр
      браво за Елеонора Иванова
      16 -1
      18:56, 14 авг 2018

      Жените май по мъжки се държат от мъжете съдии и прокурори.Добре че има и такива хора че тия институции да си измият малко очите. Какви са тия циркаджийски номера, нямало доказателства щото бил с маска. До къде му стига наглоста на тоя, че крал, крал, ама да каже адвоката че не могат да докажат че е виновен ..много нагли и крадеца и адвоката.

    • 5
      11
      1114
      3 -2
      19:18, 14 авг 2018
      Алоооу! Горните, не знам Панайотов чете ли, ама трябваше вие да попрочетете малко преди да изпляскате нещо! Тогава , колкото и зле да е написано, щяхте да разберете, че тоя баш районните го задържаха, че и точно Панайотов. По - интересно е как и защо за тия случаи Георгиев не изскочи да се заобяснява , че и да защити неговите хора от писания!
    • 6
      Де
      Дечо Таралежков
      6 0
      21:35, 14 авг 2018
      Абе 1114 аркадаш че Панайотов и останалите районни са го задържали това е хубаво Белята е че Панайотов се осра като отсъди освобождаване под парична гаранция ---Това ми прилича на СРАНЕ на МЕТЕНОТО Добре че ОКРЪЖНИТЕ ви ОТСРАМИХА Районните ами друг път се консултирайте с окръжните в такива случаи бе Няма срамно в това да питаш някого когато не си наясно с нещо
    • 7
      To
      Toдор
      5 0
      22:09, 14 авг 2018
      Е това сме ние Българите за пари и жена си ще продадете ако плаща добре може и мене да опъне веднъж то от един път ***** не се става продажно племе сме и крадливо най вече за пари ..............
    • 8
      Ве
      Весо
      6 0
      06:52, 15 авг 2018
      Какво си пожелавали птестъпниците в България за Нова година.... ами да ги съди Хадковския Районан Съд. Стегните се малко районните, много сърах ви клати нещо.
    • 9
      Ди
      Димитров
      5 0
      13:46, 15 авг 2018
      Трепете го тоя престъпник и повече не се занимавайте с него. Да е мислил преди да краде. Това е рецидивист! Като го пуснете от затвора пак ще краде.
    Последни новини