Преизбраха д-р Катя Попова за председател на Борда на Окръжна болница

 Д-р Катя Попова отново е председател на Борда на директорите на УМБАЛ – Пловдив. В лечебното заведение, познато като Окръжна болница, най-голям дял от акционерите има държавата. С минимални дялове са и всички общини от областта, включително и Първомай.

Общото събрание на акционерите в УМБАЛ-Пловдив освободи вчера досегашния изпълнителен директор д-р Иво Мильотев. То гласува и новия състав на Съвета на директорите, в който бяха избрани предприемачът Анести Тимчев, бившата народна представителка д-р Катя Попова и д-р Аргир Аргиров, прокурист на болницата. Д-р Агриров зае и овакантения пост на изпълнителен директор.

Д-р Попова е член на Борда от миналата година. За Parvomai.NET тя разказа, че екипът е поел болницата след редица компометиращи медийни публикации, след които се е получил срив на доверието към ръководството както на персонала, така и на контрагентите, а УМБАЛ е била пред закриване. За една година Бордът е успял да овладее ситуацията. Болницата е защитила акредитационната си оценка – отличен за срок от 5 години. Това е дало увереност медиците да работят спокойно и мотивирано, използвайки както своите умения на преподаватели и специалисти.
„Набелязахме стратегия за преодоляване на тежкото финансово състояние, разказа д-р Попова. Отчитат се положителни тенденции на икономическите показатели без увеличаване на приходите, тъй като лимитът на болницата се запазва. Водят се разговои и срещи с кредитори за разсрочване на задълженията. Основната цел е да се изведе болницата от тежкото финансово състояние, да вдъхнем увереност в колектива. Набелязани са мерки като повишаване на квалификацията на лекарите, активна рекламна дейност, търсене на подходящи европроекти, използване на максимум на възможностите на изключителната апаратура, с която разполага заведението. Предстои още много работа, която е немислима без подкрепата на персонала“.

Ръководството има амбицията да се срещне и разговаря с всички акционери, включително и общините с минимални дялове. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    До
    ДОКТОР ГА
    21 -1
    12:08, 15 авг 2018
    Докторката отново ще е на партийна хранилка със заплата 4000лв. на месец. Жива да я оплачеш. Герб разбиха и окрадоха здравеопазването. А нашата Докторка изобщо не и дреме нито за хората нито фалиралата Окръжна болница.
  • 2
    Д-
    д-р Бря
    18 -1
    16:51, 15 авг 2018
    Поредна елементарна хранилка за системен хрантутник
  • 3
    12
    123
    15 -2
    01:35, 16 авг 2018
    Катето като всяко герберско същество е нагло и лакомо за пари и власт!
  • 4
    Ал
    Алtкао вони
    12 -2
    08:17, 16 авг 2018
    Тази вечер миризмата от Алкао беше непоносима и без прекъсване. Явно разговорите на кмета Папазов със собственика на фирмата са били напразни.
  • 5
    Д-
    д-р ПИТАГОР АЛКАОВ
    10 -3
    09:45, 16 авг 2018
    Вижте ся едно време бай ви питагор като ви разпраяше чи тая вечеринка между ангу и оня жабар няма да има никъв резултат имаше заблудени офци които надигнаха глава срещу бат ви питагор и заблеяха жално за инвеститора и работниците обаче другите офця жъ си дишат алкао и от копитата им огин жъ фърка тва е пулужението. Зако никой ни съ сети да сизира и тая доктурка от герб да пумогне тя жъ обясни как и защо миризмата на какау уврежда ума и тялуту на пърумайските офця. Затува къту дойде тази доктурка другата година да агитира за избурите поставете и този прублем щото той ду тогава няма да съ разреши.
  • 6
    Ба
    Бай уй
    10 0
    00:11, 17 авг 2018
    Филм" Една фалшива докторка на партийна хранилка" с гарантирани резулнати гарантирано от герп
  • 7
    .
    .
    8 -1
    14:04, 18 авг 2018
    С кво се хвали тая неразбрах? ?Кой, кого ,къде е преизбрал ? Ма офцо, тебе или по случайност или по нагламистика та избират и всички го знаят, само ти си верваш че е наистина.
  • 8
    11
    111
    5 -2
    22:56, 19 авг 2018
    На снимката виждаме една щастлива проститу............
    • 77
      777
      0 0
      23:09, 19 дек 2019
      На снимката виждаме една застаряваща, проста к*рв*!
Последни новини