10 °C

Двама в болница, районът отцепен, след като кола се заби в огражденията на британския парламент

Снимка на мъжа от афроамерикански произход, задържан след като се вряза с колата си в оградата на британския парламент, бе разпространена в социалните мрежи. Макар и с ниско качество, кадърът е първият, който показва лицето на шофьора. 

Според свидетели на инцидента колата се движила с около 60 км/ч, когато връхлетяла хората. Местният бизнесмен Джейсън Уилямс, който е очевидец, разказа, че е видял, че един човек кара сив Форд в загражденията около сградите на парламента. "Движеше се със скорост - над 40 мили в час (б.а. около 60 км/ч). От колата излизаше дим", каза той пред Би Би Си. "Видях хора на земята, лежащи на пътя. Не знам дали действително са били засегнати от превозното средство, или не. Видях поне 10 души да лежат. На мен ми беше казано, че трябва да се махна, да бягам. Аз избягах", сподели Уилямс.

Според Евалина Ошаб, която също е свидетел на инцидента, движението на колата към хората е било умишлено. "Мисля, че изглеждаше умишлено - колата се движеше с бърза скорост към хората и бариерите. Ходех от другата страна на пътя. Чух някакъв шум и някой изпищя. Обърнах се и видях сребриста кола, която се движеше много бързо до парапетите, може би дори на тротоара. Автомобилът нямаше предна регистрационна табела, когато се насочи към хората", добави тя.

От Скотланд Ярд все още не са потвърдили дали инцидентът е свързан с тероризъм, но служителите от звеното за борба с терора са на място. Към момента сградата на парламента е блокирана от военен кордон, като това е мярка от тип "блокада при терористичен акт". 

Последните данни сочат, че няма опасност за живота на нито един от ранените. Въпреки свидетелските показания за поне 10-има лежащи на земята след инцидента властите съобщиха, че настанените в болница са само двама.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини