14 °C

Валери Симеонов затвори "Какао бийч" и "Хедон"

Две морски заведения бяха затворени като санкция по Закона за защита от шума в околната среда, съобщи БНР. Затварянето е станало със заповед на Регионалната здравна инспекция. Едното заведение е дискотека "Какао бийч" на Южния плаж, другото - нощния бар "Хедон" на къмпинг Каваците.

Затварянето е след многобройни сигнали и проверка на 5 август. Инспекцията е предизвикана от неспазване на изискванията за спиране на музиката на открито след 23 часа, уточни вицепремиерът Валери Симеонов.

И на двете места е имало събития с по няколко хиляди присъстващи в откритите площи на плажа. Това не е лична вендета, а към двете заведения е наложена крайната мярка, защото многократно са нарушавали закона, уточни вицепремиерът.

Той е внесъл сигнал в прокуратурата срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи заради издадени разрешения за работа на незаконно построени обекти, които нямат строителни документи.

Припомняме, втора поредна година вицепремиерът Валери Симеонов ходи по дискотеки по морето, за да проверява дали пускат силна музика в малките часове на нощта. Според министъра на туризма Николина Ангелкова това е неприемливо и пречи на туризма. Самият Симеонов твърди в началото на юни 2018 г.: "Нямам спор с министъра на туризма Николина Ангелкова, обясни Симеонов за разменените реплики между двамата. Имам спор с хора, които не спазват закона".

Двамата с министъра на туризма имали разминаване кое е законно и кое - не. Настоявам да се спазват законите, категоричен бе Симеонов. Настоявам да се премахнат опасните постройки на плажа, каза той.

Относно спора с Ангелкова той заяви, че е готов да хвърли оставка, но до такива непремерени действия от негова страна не се стигна.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ge
    Gerb
    1 -2
    20:27, 13 авг 2018
    Браво. Избрахте си го.
  • 2
    Х
    х
    0 -1
    09:23, 14 авг 2018
    Оставка!!!
Последни новини