Мобилни полицейски екипи ще посетят 6 села от община Първомай

Мобилни екипи от служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция" ще осъществяват срещи и прием на граждани на 23 август в няколко населени места от община Първомай.

Екипите ще са два и ще очакват гражданите след 10 часа в кметствата. Първият екип ще посети последователно селата Градина, Крушево и Добри дол, а вторият – Татарево, Виница и Караджалово.

Срещите имат за цел по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември миналата година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават селата, в които няма постоянно полицейски инспектори. Така хората от малките и отдалечени населени места имат възможността пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на Районно управление – Първомай.
Графикът за приема на мобилните екипи предварително се оповестява на видно място в съответното село. В случай, че няма желаещи да се срещнат с полицейските служители по време на престоя им, заедно с представител на местната власт и на случаен принцип те посещават хората в домовете им, както и в местните магазини и питейни заведения. Ежемесечните графици за посещения в малките и отдалечени населени места ще бъдат публикувани на Интернет страницата на ОДМВР – Пловдив.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини