Бенчо Бенчев отложи явяването си в Следствието

Поради заетост на адвоката му заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отлага с един ден явяването си в Окръжната следствена служба, съобщи Канал 3.

Днес изтича тридневният срок, в който заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев трябва да се яви в следствието.

Срещу него се очаква да бъде повдигнато обвинение за укривателство и помагачество на сочения за водач на престъпна група Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Адвокат Иво Найденов потвърди, че той е поел защитата на Бенчев и че има ангажименти в София. Той поясни, че в призовката има две дати и утрешната е посочена там.

На 10 август Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и ГД "Национална полиция" проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за извършени престъпления по чл.321, чл.330 и чл. 213 от НК, съобщиха в петък от прокуратурата.

При проведената на 2 август специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Димитър Желязков, познат като Митьо Очите.

Очите беше задържан в хотелска стая в Истанбул, Турция. Той е под стража в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда. Задържани бяха 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организираната престъпна група на несебърския бос. Задържани под стража обаче останаха 5. От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирва с червена бюлетина.

 

Един от основните участници в скандала е общинският съветник Бенчо Бенчев. На 8 август Бенчев бе призован за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини