10 °C

Задържан е трактористът от днешната катастрофа - съмняват се за липса на светлини

Шофьорът на трактора, в който днес се блъснаха и загинаха трима млади мъже -Севал Юсеин е задържан. Той е на 50 години и също като загиналите е от Православен. Разследващи са съобщили пред БЛИЦ, че има съмнения, че той е шофирал без светлинна сигнализация в тъмната част на денонощието. Има съмнения и за техническа неизправност на трактора. Няма алкохол в кръвта му. Човекът няма криминални прояви. В селото няма напрежение, но мъката е огромна.

БЛИЦ разказва, че семействата на тримата загинали са в шок, отвсякъде се стичат близки и приятели, за да ги успокояват и да подкрепят почернените майки.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Мн
    мнение
    15 -2
    16:18, 12 авг 2018
    Ще се учудя, ако ремаркето е имало светлини.В Първомай такова нещо - трактор и ремарке технически изправни са рядкост. Постоянно, дори по пътя Дебър - Първомай и обратно покрай полицаите преминават трактори, теглещи ремаркета без никакви светлини, пък дори и без контролни номера. Обезопасителните въжета са в сферата на мечтите. Никой не ги контролира.Защо ли? Преди десетина-петнадесет дена трактори и комбайни излезнаха от нива в землището на Православен след проливен дъжд. Калта след тях беше чак до кръстовището за Асеновград. В Дебър пред "белия дом" имаше патрулка.И какво като имаше? Иначе хванат ли те с моторетка или скутерче без контролен номер - гарантирано отиваш на съд.
    • От
      отговор
      10 -1
      18:34, 12 авг 2018
      А бе човеко ,как ще се спират трактори и др сел.стоп техника,ми че ти не знаеш ли на кои хора са тези техники които замърсяват пътищата с кал и камъни? Например в някои западни страни се строят временни пътища са тази техника и тя не пречи на движението,но ти много добре си видял из общината в какво състояние са междуселските пътища от такива машини .Понякога асфалта не се вижда от навлечената кал и остатъци от тютюн ,царевица и как се влачат с ниска скорост при което си принуден да лазиш след него ! Но ,нейсе на кой ли му пука от това и кой ли ще вземе мерки
  • 2
    Ми
    Митко
    5 0
    22:33, 12 авг 2018
    Със сигурност трактора е бил без светлини. Такъв наскоро убиец срещнах на път за Искра след 21:00
  • 3
    Ба
    Бай Брадър
    7 -1
    10:05, 13 авг 2018
    Тази сутрин зелен трактор с ремарке без светлини / липсват отзад /, без регистрационен номер, без вързан маркуч за спирачки и т.н.
    Същия трактор се движи така от 2 години, превозва ежедневно през сезона тютюн към някоя от сушилните до река Мечка.
    Явно само аз го забелязвам,но не и контролиращите органи които висят всеки ден между Първомай и Дебър.
  • 4
    Мъ
    Мъгла
    4 0
    10:16, 13 авг 2018
    Ха-Ха! Тракторите са невидими за полицаите - невероятно но факт. Като стане още някоя и друга беля, тогава ще вземат "спешни мерки"!
  • 5
    Пи
    питам
    0 0
    18:54, 13 авг 2018
    А на кого е въпросният трактор? Защото трактористът едва ли е собственик
  • 6
    За
    Заинтересован
    1 0
    20:48, 13 авг 2018
    Трактора е на, Асен Кичуков!
  • 7
    Шо
    ШОФЬОР.
    2 0
    11:00, 14 авг 2018
    Трактористи има вина ама не чак толкова голяма защото излиза да храни семейство както мен ами какви са те началници патрони безотговорни да пускаш ти твоя човек с неизправно превозно средство да ходи да пати ако е неговата кола дали така ще е а.Аз също пътувам къде без преглед къде без застраховка къде със неизправности отвратен съм от това мислене нещо което ти вади пари да ти се свиди да го поддържаш аз с те пикливи заплати поддържам кола в изправност те не ще патим много още те бизнесмени 80 % са не мислещи хора иди днес да мине ай утре пак до кът беля стане и вдигат раменете инак на приказки най добрите тва е положението.ПЛАЧЕВНО.
    • Аб
      Абсурдистан
      2 0
      14:11, 14 авг 2018
      Тракториста като е знаел, че трактора му е технически неизправен, да се е движел из полето, а не по главния път. Равносметката е трима убити след удар в технически неизправно МПС и без застраховка Гражданска отговорност. Вина обаче има ръководството на РУ на полицията. Нима началника не знае, че подчинените му полицаи си затварят очите за транспортните трактори? По-горе Бай Брадър писа за трактор с ремарке без светлини, без спирачки и без контролен номер който от ДВЕ години се движи по пътя Дебър - Първомай. То пък да беше само този трактор. 90% от тракторите в общината са са в това състояние. Кой от Вас е видял от няколко години полицай да проверява трактор или водача му? От редакцията нека да поискат такава справка от местното РУ. Отклонявам се малко от конкретния случай, но и друг пример: тежкотоварни камиони си минават през моста на Марица до Парка. Ограничението е 5 тона, но и тези камиони са "невидими" за контролните органи. Но така е. Кучетата си лаят, кервана си върви...
  • 8
    Шо
    ШОФЬОР.
    3 0
    11:17, 14 авг 2018
    А пак за работно време за спазване абсурд това никой не го гледа Шофьори трактористи работно време нямат винаги преди другите се започва работа и след другите се свършва и накрая се единия крак в затвора с другия в гроба той то човек да не е станал толкова рано заради на Асен кефа за парчето хляб е .Бог да прости тия мЛади момчета и съболезнования на близките им хора трагедия.
Последни новини