13 °C

512 от 614 нарушения са за превишена скорост в спецакция на МВР

614 нарушения на пътя са констатирани в рамките на първата част от проведената вчера до 20 часа специализирана операция за контрол по основните пътища, съобщиха от МВР. Най-голям е броят на тези за скорост - 512. Констатиран е един случай на управление на моторно превозно средство в аварийната лента на магистралата и случай, при който чуждeнец е пътувал без регистрационни табели.

В хода на проведения контрол са издадени 67 фиша, съставени са 27 акта за установено административно нарушение и 8 заповеди за принудителни административни мерки. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предишни нарушения, а на 3-ма са отнети свидетелствата за управление, поради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата. 

В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния  контингент. 

По време на операцията екипите са проверили 231 моторни превозни средства и 316 водачи и пътници.

Операцията започна вчера сутринта /10 август/. В нея се включи и вертолет на Главна дирекция „Гранична полиция”, който да следи за спазването на правилата за движение от въздуха.Тя е за контрол по основните пътни направления у нас и е насочена към агресивното шофиране по пътищата. Паралелно с това се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и правилно превозване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ча
    чарли пича
    2 -3
    20:04, 11 авг 2018
    тоя сержант със очилата нямали кой да го пенсионира омръзнал ми е да го гледам чак ми се повръща добри със пампер ли си на работа.
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    4 -2
    20:44, 11 авг 2018
    Браво Добри, само така. Явно добре си вършиш работата щом като мишките комплексари се късат да те плюят по сайтовете.
Последни новини