31 °C

Пред кмета ръководството на Алкао е обещало да реши проблема с миризмата

Ръководството на „Алкао“ ЕООД е уверило кмета на общината Ангел Папазов, че във фирмата се работи по изграждане на допълнително съоръжение за отвеждане на парата, допринасяща за така наречената „миризма на какао“.

Това е станало по време на среща между градоначалника и изпълнителния директор на 1 август. На нея Папазов е предоставил подписка от граждани, настояващи да бъдат взети мерки за уточняване на произхода на миризмата и ограничаването ѝ.

В отговора на кмета до подписалите се граждани се казва още, че „Общинска администрация ще съдейства за решаване на проблема. В същото време благодаря, че се явявате коректив за проблемите в града и Общината.“

За съжаление никъде не са споменати срокове за включване на допълнителното съоръжение, което ще спре разнасянето на смрад в града.

В същото време до края на седмицата продължава набирането подписи в подкрепа на искането да бъдат взети всички законови мерки и кметът да организира среща между гражданите и собствениците на „Алкао“ ЕООД. Подписката вече има и своя електронен вариант. Подписалите се са над 300 човека и в началото на другата писмото ще бъде входирано в Общината.

Теодора Кирякова


15 Коментара

Хороскоп за 20.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини