„Устремени“ положиха нова маркировка по маршрута Мостово – Кръстова гора

Сдружение „Устремени“ продължава реализирането на годишната си програма за маркиране, в която са заложени 20 маршрута с общо разстояние от около 110 км, съобщиха в официалната си страница от неоравителствената организация. Вчера бе маркиран емблематичният 3-километров туристически маршрут от центъра на Мостово до Кръстова гора. Излизането от селото през годините бе доста проблематично за туристите (особено в зимни условия), с оглед на многото пътеки и разклонения, които се движат в югозападна посока и се качват до Кръстова гора, припомнят „Устремени“.  

Вчера по маршрута (с обща положителна денивелация от 520 м) бяха поставени 220 марки изпълнени в зелен и син цвят (син, успореден на зеления бе поставян от село Мостово до местност „Чатала“, където е разклонението за ловните хижи „Пенчо Кубадински“ и „Аква тепе“ и скално светилище „Караджов камък“), както и 10 указателни табели на възлови места в началото, средата и в края на маршрута.

„Получихме благодарности от туристи, които срещнахме по пътя, както и от духовници от манастира на Кръстова гора. Този пасаж бе доста проблемен в няколко участъка, но комфортът и ориентацията на преминаващите го вече са гарантирани и обезпечени“, споделиха от сдружението.  

Маркираните маршрути за тази година са 6 с обща дължина 24, 1 км. От „Устремени“ изказват благодарности към всички свои членове,  участвали в акциите. Месеците септември и октомври ще са по-интензивни за маркиране и почистване на пътеки, и тогава ще се обърне внимание на дългите и обрасли маршрути, за които трябва по-сериозна организация.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини