18 °C

51 000 лв. отделя Общината за ремонти на учебните заведения

С почти 51 000 лева разполага ОбА за ремонти на учебните заведения през лятото на 2018 година. Лятната ваканция трябва да стигне, за да бъде завършен ремонтът на покрива и на тоалетните на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. За това са отделени съответно 16 000 и 23 000 лв.

Текущ ремонт в помещенията върви и в ДГ „Марица“, като за него са предвидени 8 000 лв. До сега са боядисани 4 занимални, но предстои да се измаже стълбището и топлата връзка.

С едва 4 000 лв. е сменена дограмата на кухненския блок и фоайето на филиала ДГ „1 юни“ в село Крушево и е ремонтиран покривът.

Приключи и реновирането на сградата на ПГСС „Васил Левски“ , където в момента върви оборудването на конферентната зала, кабинета по биология и др. Средствата за това са по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Също по проект, НУ „Христо Ботев“ - Първомай, ОУ „Любен Каравелов“ - с. Бяла река, ОУ „Петър Берон“ - село Буково, ОУ „Христо Ботев“ - село Градина, СУ „Златаров“ - Първомай и ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър ще бъдат оборудвани със шкафчета за учениците от начален етап.

Ако се налагат ремонтни дейности в останалите школа, то те ще бъдат за сметка на делегираните бюджети.

Ремонтите не се очаква да закъснеят и да попречат на откриването на учебната година.

Теодора Кирякова


13 коментара

 • 1
  Гр
  Гражданин
  11 0
  12:04, 7-08-2018
  За всички училища и градини в Първомай и общината се отделят средства, само за ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" не прочетох в статията. Доколкото съм запозната, децата и учителите от 5 до 7 клас ползват само 2 тоалетни, съответно 1 брой мъжка и 1 брой женска, като за да се стигне до тях, се минава през съблекални, които се използват за часовете по физическо възпитание. Вярно, че в това училище, повечето деца, които учат са от ромски произход, но това не означава, че не се нуждаят от средства за обновяване на училището. Явно на ромите в Първомай се гледа само, като на гласоподаватели.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  5 0
  13:54, 7-08-2018
  Явааа кви са тия нужници за 16 хиляди лева ва. Тия нужници да не са некви японски дето измиват след като някой се изходи в тях и после пускат музика. Яваа до къде я докарахме кметя да дава толкова много пари явно сичкуту ученици от кирил и методия след време жъ ходят да учат в соуто. В тува няма нищо лошо щото сега старото училище е станало фиганско а не сме веке стъпили с двата крака в 21-ия век и фиганите трябва да се интегрират яз даже съм измислил тиорема и съм я казвал из те форуме някъде че след има няма 3-4 ангуви мандата фиганин жъ управлява общинътъ. За тва ангу дава толкова пари та и на фиганите да им е убу след къту закрият оу кирил и методий и ги накарат да се омешат с елитните ученици на соу-то.
  • Ги
   Гинчо
   0 0
   10:11, 8-08-2018
   Питагоре, не ме разочаровай! Твоята да не стане като на Настрадин Ходжа фурната.Днеска така ,утре иначе. Даже са малко тия пари ако трябва да се прави както трябва и след това и за поддръжка.CH
  • Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   12:33, 8-08-2018
   А ва гинчУ ти видял ли си 16К лева на куп ва та приказваш на изуст. Кък съ прай кенеф с 16К лева знайш ли ни знайш за тва нимой приказвай. Плочките са по 10 кинта квадрата ва майстурлука да е най много 10 лв още тва са 20 кинта за туалетни чинии да идат 1000лв най много 2000лв за липилу да има няма още 1000 лева и тва са мноу остават 13 бона ва тва са 650 квадрата плочки ва ти видял ли си колко са 650 квадрата ва видял си ушите си без огледало май
 • 3
  Ки
  Кирил
  2 -5
  14:18, 7-08-2018
  Оу "Кирил и Методий" отива в историята.И не само то,не си ли адекватен на времето нямаш място под слънцето.
 • 4
  Ме
  Методий
  8 0
  20:30, 7-08-2018
  Да му мислят българите след като закрият ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"! По-точно - да му мислят ръководствата на общината и на елитното училище! Тогава българите ще започнат логично да се изселват в Пловдив. Гарантирано от опита на други общини.
 • 5
  Aтанасов А.
  0 0
  10:40, 8-08-2018
  Г-жо.Кирякова, на улица Васил Априлов до която живеете в съседство, и по която минавате почти всеки ден, ЕДИНСТВЕНАТА съществуваща лампа НЕ свети от един месец !? На другия край на улицата така и така не поставиха друга и е много неприятно деца, жени и за всички да минават през нея по тъмната част от денонощието.Или направете на сайта място за подобни оплаквания и сигнали към общината,или Вие като журналист обръщайте внимание на подобни неуредици и проблеми в града.Благодаря!
  • Пъ
   Първомай
   0 0
   11:07, 8-08-2018

   На сайта има място за подобни оплаквания - бутона "изпрати новина".

  • Aтанасов А.
   0 0
   23:03, 8-08-2018
   Благодаря ще се възползвам от бутона.
 • 6
  Ги
  Гинчо
  1 0
  13:24, 8-08-2018
  Наистина си ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ Питгоре.Неграмотно и некомпетентно плямпало си ти.Чети бе същество.Къде прочете ,че 16000 лева ще струва ремонта на един (1) бр.тоалетна.По всичко което си надраскал си личи че у вас си с кенеф.Не карай и децата да ходят в такова място.
  .
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  14:53, 8-08-2018
  А ва гинчу бай ти питагор е видял две и двеста ва ко жъ ми разпраяш на мене. Яз съм видел и кенефите в тва училище ва. Ти си многу илиментарен ва ти да не мислиш чи батя ти питагор ти разправя за идин нужник ва. С тия пъри могат да съ напраят повече от 30 колзета ва хайванин и ни зъбравяй че и преди прайха римонт там.
 • 8
  Ги
  Гинчо
  0 0
  18:13, 8-08-2018
  А бе *********,ами защото са искали с малко пари (евтини)материали да направят "30" тоалетни,за това се ремонтират през година.Разбииш?Xf
 • 9
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  06:57, 9-08-2018
  Ава гинчу тва е убществена сграда ва ти кви материали искаш да се използват скъпи ли ва нима у вас нужника е от мрамор, гранит и злату ли ва кой знае къв кенеф имаш и си тръгнал да даваш акъл. Ангу знае ко да напрай той жъ пише скъпи материали и жъ гепнат кинтите. Не винаги съ нужни скъпи материали ва да знайш особенно за нужници в училище щото там е развъдник за гамени но кво ти убира главата гинчува нищу тя мисли само за скъпи материали кът искаш скъпи материали бръкни си в жубътъ и си напрай твоя кенеф с тях да видиш тогава кък съ харчат пъри дето изляват от жоба


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 21.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини