31 °C

51 000 лв. отделя Общината за ремонти на учебните заведения

С почти 51 000 лева разполага ОбА за ремонти на учебните заведения през лятото на 2018 година. Лятната ваканция трябва да стигне, за да бъде завършен ремонтът на покрива и на тоалетните на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. За това са отделени съответно 16 000 и 23 000 лв.

Текущ ремонт в помещенията върви и в ДГ „Марица“, като за него са предвидени 8 000 лв. До сега са боядисани 4 занимални, но предстои да се измаже стълбището и топлата връзка.

С едва 4 000 лв. е сменена дограмата на кухненския блок и фоайето на филиала ДГ „1 юни“ в село Крушево и е ремонтиран покривът.

Приключи и реновирането на сградата на ПГСС „Васил Левски“ , където в момента върви оборудването на конферентната зала, кабинета по биология и др. Средствата за това са по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Също по проект, НУ „Христо Ботев“ - Първомай, ОУ „Любен Каравелов“ - с. Бяла река, ОУ „Петър Берон“ - село Буково, ОУ „Христо Ботев“ - село Градина, СУ „Златаров“ - Първомай и ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър ще бъдат оборудвани със шкафчета за учениците от начален етап.

Ако се налагат ремонтни дейности в останалите школа, то те ще бъдат за сметка на делегираните бюджети.

Ремонтите не се очаква да закъснеят и да попречат на откриването на учебната година.

Теодора Кирякова


13 Коментара

Хороскоп за 20.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини