Тръмп и Юнкер се договориха

Това, което вчера Тръмп обяви в Twitter изглежда ще бъде водеща линия в б бъдещите отношение на ЕС и САЩ   Двете страни са се договорили да се стремят към "нулеви мита, нулеви нетарифни бариери и нулеви субсидии" в търговския си обмен на индустриални стоки, с изключение на автомобилния сектор.

ЕС незабавно ще увеличи вноса си на соя от САЩ. Сред продуктите, вносът на които ще бъде увеличен са втечнен газ и друга селскостопанска продукция.

Юнкер подчертава, че той и Тръмп са се договорили да не се въвеждат нови мита докато текат преговорите, по които незабавно се създава работна група. Той определи срещата като добра и конструктивна.

Тръмп обещава да преразгледа въпроса за американските мита върху европейския алуминий и стомана. "Ще работим по намаляване на бариерите и увеличаване на търговията на услуги, химически продукти, фармацевтични продукти, медицински продукти", добави той.

След като месеци наред Тръмп заплашваше с 25% мита вноса на автомобили, което щеше да засегне европейски фирми като БМВ и Фолксваген, ден преди срещата той се обяви за "свободен пазар". Но засега няма договореност за автомобилния внос от ЕС, съобщи  CNBC.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини