Баба Дора: Борбата за мен не е свършила. Мечтая... никой да не тормози българския народ (видео)

Баба Дора от село Шарково дава това интервю ден след като нейното стадо бе умъртвено. Тя не е видяла как, чувала само писъците и гърмежи. Не знае какво е стреляло. Трима - пет души са я вкарали в линейка, тя се съпротивлявала. Мислела даже, че нещо ще ѝ направят. Само ѝ премерили кръвното, искали да ѝ билят инжекция, но тя не дала. Преди нейната лекарта ѝ казала, че е изключително здрава и да не дава нищо да ѝ бият, затова Дора Сакалиева решила да превъзмогне всичко без инжекции. Това разказва тя пред местното радио 999.

Чела едно евангелие на докторите, като дошли - дали това са ги учили, да убиват животни, или да ги лекуват. В нейното стадо имало 165 животни, става ясно.

"Блокираха ви, мен ме оставиха сама, поизлъгаха ме", казва жената. В нейното стадо няма положителна проба. "Кой лъже?", пита Дора.

"Аз съм горда българка", казва тя. Къде ще отиде, какво ще прави - тя не се заплаква и гледа напред, тепърва ще решава.

"На доблест и на чест ли ги възпитаваме?", казва тя, когато става дума за младите хора, които бяха там да я пазят. Каквото са правили, са до правели с разрешение. Тези, които бяха в Шарково, ги гледала понякога какво правят през прозореца, да не направят някакви щуротии.

"Един човек сам нищо не може да направи"... ако искат да помогнат на Ани (следващото стадо за умъртвяване), трябва да сме всички.

"Те ще продължат, да избиват", смята баба Дора. "Ще продължат, докато не направят 30 хиляди, или колкото имат трябват. Лоша е съдбата на българските животновъди, лоша е съдбата на българския народ."

Баба Дора казва, че няма да пипа парите за обезщетението, но ако Порожанов ѝ даде обещаните 100 животни, ще ги вземе и ще гледа на инат.

"Аз съм добре, добре съм, няма да се разболявам сега. Мъчно ми е за животните", продължава жената в отговор на тиражираните новини, че в болница. И започва да изброява поименно своите животинки, коя на кого е кръстена.

Тя плаче и пее, когато ѝ е тежко. Но сега не пее, мъката ѝ е твърде голяма.

"Аз не падам духом. Ако падам, падам сама вкъщи, без да ме види някой друг. Падам и ставам", разкрива тази силна българка. Няма нищо лошо към полицаите, грижили са се за нея, дошли да я видят добре ли е, след всичко това.

"Достойните и честни българи трябва да въстанат, за да се оправи тази държава. Бъдете единни! Борбата за мен не е свършила. Мечтая... никой да не тормози българския народ'', заършва Тодорка Сакалиева от българското село Шарково.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини