Започна Ваканционното училище, посветено на "Отче наш"

Изображение 1 от 4

    Днес Евангелската църква в Дебър отвори врати за 11-то ваканционно училище. Пред дни беше отбелязана неговата десета годишнина, отбелязана с празнична програма. Фотоизложба с любими моменти от предишните занимания все още краси фоайето на църквата. Целта на летните занимания с малки и големи деца е те да да се просветят духовно и да разберат устоите на християнската вяра. Седмицата в евангелската църква винаги е добре дошла за родителите, които са спокойни, че децата им са обгрижени и поне за 5 дни няма да робуват на компютрите и телевизията.

    Тази година Ваканционното училище е посветено на Господната молитва „Отче наш“. Днес пастор Дечо Делчев разясни на децата първото изречение „Отче наш, който си на небесата“, като за това им разказа притчата за блудния син, изиграна пред децата от актьори.

    Децата са разделени на три племена: „Сила“, „Слава“ и „Вечност“ - имената им са закодирани в последното изречение на Господнята молитва.

    В петте поредни дни на седмицата ще бъдат разгледани и анализирани петте изречени на молитвата, а след това всяко племе на ротационен принцип ще премине през занимания по ръчен труд, игри и дискусия.

    Тази година гости на Ваканционното училище са 7 американци и актьорът от „Българска рапсодия“Кристиян Макаров.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини