НКЖИ предлагат ново решение за разделението на града

Да се преустрои подлеза до автогарата в Първомай и да стане проходим за автомобили предлага генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Предложението е направено на среща между него и кмета Ангел Папазов, общински съветници и представители на инициативния комитет за изграждане на прокар, който да свързва северната и южната част на Първомай.

Всичко това за сега е само идея и предстои много работа по осъществяването ѝ. Генералният директор е дал думата си, че ще направи необходимото, за да се намери подходяща законова форма за изграждането на такова съоръжение.

То евентуално ще прилича на прокара в Любеново, ще се регулира еднопосочно със светофар и ще има пешеходен тротоар, удобен за инвалиди и майки с колички.

Инвеститорите ще трябва да се съобразят със закона, намирането на финанси и редица технически изисквания,

Осъществяването на тази идея ще отнеме години, но разговорът протече конструктивно, без конфронтация и аз се чувствам обнадежден, сподели присъствалият на срещата Янко Диков, който освен председател на Инициативния комитет е и общински съветник.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    21 -3
    10:32, 19 юли 2018
    Ся къто чета тия редове по горе ми стана кристално ясно че ДИКОff пак жъ яхне вълнътъ на мечатата за крокар и на другято избури догодина. И пак жъ иска да гу изберат людето щото той е най големия поборник за свързването на двата края на пърумая. Ако нкжи бяха модерна държавна фирма с модерно мислене можеха да излъжат общественоста че жъ напраят мост а те с къва плоска лъжа излянаха щели да разширавят подлеза ибати идиетите те не си дават сметка че наред с инжинерно техническите мероприятия жъ трябва да поръчват и ферибот.
  • 2
    Ха
    ХА-ХА
    20 -1
    10:36, 19 юли 2018
    "...Осъществяването на тази идея ще отнеме години, но разговорът протече конструктивно,.."

    ЩЕ СТАНЕ АМА НЕ В ТОЯ ЖИВОТ-ХА-ХА
  • 3
    Ша
    Шахматов
    10 -1
    15:45, 19 юли 2018
    Боже-е-е-е-е! Какви евтини мухоловки за наивници! Гласувай народе! За Дикофф, за този който ще ви обещае аерогара или пристанище на Марица за круизни кораби! Рядко съм виждал такива балъци!
  • 4
    Бю
    Бюрокрация
    5 -6
    22:23, 19 юли 2018
    Хубавите неща стават бавно. Бързи са само престъпниците. Действат внезапно като избиването на овце и др.
  • 5
    ,€
    ,€
    2 -2
    09:29, 20 юли 2018
    Хубавото на тоя живот е ,че има и други освен "Мара". Ezh
  • 6
    Пи
    ПИТАГОР
    6 -3
    10:40, 20 юли 2018
    Вярно казваш бюрокрацио хубуту става бавну за тва веке 29 години ни можим да са отървем от комунизъма и неговите изчадия в чувешки образ. Но явно на бъгарина му харесват хубавите и бавни работи ну да ни зъбрая че това веке замязва на сексуална иексплуатация на народа демек комунистите ни онождат хубаво и бавно много време и няма свършване.
  • 7
    Лу
    Лудото Коле
    10 -2
    11:10, 20 юли 2018
    По-евтиния, бърз и ефикасен вариант е да построят Офис на общинската администрация в "Северен Първомай"....

    ДАЖЕ нека общината се нарича "Община Северен Първомай". Вече има Република Северна Македония ...така чее , не виждам пречка.Та като го напраят това, северно-първомайци, вече почти няма да имат никакви причини да ходят в Южен Първомай (освен за Панагиря)! Ефтину и без излишни нерви!
  • 8
    Zo
    Zoro
    4 0
    13:32, 21 юли 2018
    Ша построят подлез ама друк пьт
  • 9
    Во
    Водния дух
    1 0
    23:42, 21 юли 2018
    И през прокара ще се минава с ладии и гондоли!!
Последни новини