Елена Йончева: Ще съдя Добрев и Тодоров за клевета

Ще заведа дело за клевета срещу депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Антон Тодоров, каза говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева пред журналисти във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че тя има съдружие с Цветан Василев.

"Ще заведа дело за клевета. Това е пореден опит за клевета срещу депутат и журналист", каза Йончева. Тя даде пример с делото си за клевета срещу премиера Бойко Борисов и обърна внимание, че го е спечелила.

"Направеното изявление от Делян Добрев и Антон Тодоров е престъпление против правосъдието. Ще потърся отговор от клеветниците по чл. 286 от НК - набеждаване", каза тя и цитира текста, който гласи, че "който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, се наказва за набеждаване с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

По думите на Йончева, клеветата на ГЕРБ няма да спре разследването на БСП за къщата в Барселона във връзка с публикации в медиите за това, че сградата в испанския град е свързана с премиера Бойко Борисов.

"Всичко останало ще чуете в съда, това е една клеветническа кампания", поясни говорителката на ПГ на "БСП за България".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kovo
    1 -1
    13:54, 18 юли 2018
    Г-жо Йончева, разбирам, че личните обвинения са най-болезнени, но какво става с питейната вода в Хасково. Искрено се надявам вдигнатия шум около качествата й, не е бил за да може някой да продава вода в бутилки. Айде, че ни се скъсаха ръцете да носим вода за пиене и готвене.

Още новини

Последни новини