Борисов: България няма ангажимент за прием на мигранти с канцлера Меркел

България няма ангажимент за прием на мигранти с канцлера Меркел. Нито сме приемали, нито ни е предлагано. Нито за пари - нито за без пари. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание.
 
Поводът е изявлението на вицепремиера Красимир Каракачанов, който определи като кампания с фалшиви новини срещу правителството и настоя ДАНС да вземе мерки."Действително си играят със страховете на хората. България нито е поемала ангажимент - виждате Италия, Испания, Гърция подписват споразумение или се договарят - това си и е тяхна работа, ние не се месим във вътрешните им работи. България нито сме се договаряли с канцлера Меркел, нито сме приемали, нито ни е предлагано - нито за пари, нито за без пари. Единственото, което сме работили активно в шестте месеца е по Дъблинското споразумение, точно по тези въпроси да бъде решен справедливо за всички", констатира Борисов.
 
По думите му дори сега Гранична полиция е била в операция по залавянето на каналджии. "10 дена ги дебнеха едни каналджии - два джипа с 26 души вътре. Сега изясняват дали са регистрирани и са тръгнали за Сръбската граница".
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Те
    Терлецки
    1 0
    21:05, 18 юли 2018
    Това което е казал БАТѝКАТА наистина е интересно но трябва да се знае кога го е казал защото той сутрин казва едно на обяд друго а за вечерсъвсем друго Така че -----------
Последни новини