Община Мадан боядиса пешеходните пътеки в бяло и червено, прокуратурата разпореди премахването им

Изображение 1 от 3

    По разпореждане на прокуратурата започна премахването на червения цвят от пешеходните пътеки в Мадан.
    Кметът на Мадан Фахри Молайсенов уточни, че голяма част от пешеходните пътеки са били боядисани в червено-бял цвят с единствената цел да се отличават и да са по-добре видими при зимни условия, което гарантира безопасността на хората.

    Според промените в закона обаче, общините могат да бъдат санкционираи с глоби до 7 хиляди лева за пътека, която не отговаря на правилата– черно-бели зебри и надпис „Погледни“.  
    За подмяна на пътната маркировка се използва демаркираща машина, която ще трябва да изчисти досегашното покритие на пешеходните пътеки, след което те отново ще бъдат боядисани в класическите цветове – черно и бяло.  
    В разпореждането на прокуратурата е посочено, че трябва да бъде премахната и пешеходната пътека в един от най-натоварените участъци в централната част на града, намираща се срещу централната спирка.  
    Кметът на родопската община уточни, че въпреки желанието пешеходните пътеки да бъдат по-забележими за пешеходците и водачите на МПС-та и въпреки, както и че ще бъдат изразходени не малко непредвидени средства, вече се предприеха необходимите действия.

    Така 13-те пешеходните пътеки от общинската пътна мрежа ще трябва отново да се приведат в съответствие с изискванията на наредбата за сигнализация на пътищата с пътна маркировка.

    СмолянБГвести

    Коментари в сайта

    Последни новини