Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?

    Полицай заплаши питбул с патрон в главата, а стопанина му - със саморазправа като наказателна мярка за това, че животното било изведено без намордник на разходка. Служителят на реда бил цивилен, а случката се разиграла в петък по обяд в Пловдив.

    Димитър Йорданов и приятелката му Ваня Алексиева извели 6-месечния Арон от дома си на разходка.

    "Пуснахме Арон да се изпишка в храстите отсреща и затова му свалихме каишката и тогава към нас се приближи един мъж", разказва стопанинът пред "Монитор".Питбулът се насочил към него, за да го подушии тогава непознатият извадил пистолет и го заредил. Това привлякло вниманието на кучето и то се насочило към него, за да го подуши.
    "Беше вече на около 10 метра и той извади пистолета. Изчака да отиде при него, то го души, защото е малко куче – на 6 месеца. И му опря пистолета в главата, а аз изтръпнах. Каза ми: "Искаш ли да му пусна един патрон в главата, бе келеш, а след това и на тебе?", разказа Димитър.
    Той работи във фирма за охрана, завършил е колеж със специалност "Лична охрана и вътрешна сигурност". Непознатият пък бил по дънки и тениска и по нищо не личало, че е полицай.

    Димитър и Ваня отминали, той влязъл в един магазин, но скандалът не свършил тук."Когато излязох от магазина, видях същият господин с още двама как е заградил Ваня. Попитах ги какво се случва, а той ме напсува и ми завря в лицето полицейската си карта. След това ме бутна с глава по носа, започна да ме удря с белезниците в ребрата, да ме натиска. После другият полицай ме хвана отзад, за да ме закопчее, но аз оказах съпротива, защото не съм нарушил правилата и не съм направил нищо", разказа още собственикът на кучето.

    Цивилният полицай не спирал да вика, че питбулът е без намордник и казал, че ще напише на Димитър акт. Младият мъж пък отвърнал, че няма да го оспорва, но ще пусне жалба в районното срещу насилието.
    Дошли още двама полицаи, показали и те служебните си карти.
    "Почнаха да ми ги завират в лицето. В това време приятелката ми се обади на 112 и от районното управление изпратиха патрул. Вече, след като дойде патрулът, който ние повикахме, смекчиха тона", обясни младежът.
    В същото време му написали акт, в който нямало уточнена сумата на глобата. Цивилният полицай заплашил Димитър, че ако подаде жалба, Пловдив ще му отеснее.
    "И вече като си тръгвахме, господинът ми прошепна на ухото: "Пуснеш ли жалба, Пловдив ще ти се стори тесен, мойто момче. Трай си", а това ме ядоса най-много. Знам процедурите, сотаджия съм. Такова поведение никога не съм виждал. Потресен съм. Съдействали сме много пъти на полицаите", каза още Димитър.

    Той си извадил медицинско, в което пише, че има отоци по ръцете, травма в гръдния кош и болки при дишането. Приятелката му е в шок, плаче нощем и не смее да отиде сама до магазина.

    Младият мъж се зарече да наеме адвокат, за да си потърси правата по съдебен ред.

    Директорът на ОД на МВР ст. ком. Атанас Илков се е самосезирал и е назначил вътрешна проверка.

    Двамата полицай посочени от Димитър Йорданов: Владимир Панайотов (на снимката в ляво) ,като полицая, който го е заплашвал с оръжие и Тенчо Велев (в дясно), като полицая, който го е заплашил с арест.

    Източник: dnes.bg

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      А
      А
      15 -8
      17:32, 17 юли 2018
      Безотговорен младеж, който трябва да се срамува, а не да се представя за жертва!
    • 2
      Ло
      локомотива
      6 -6
      17:57, 17 юли 2018
      аз ако съм кадровика на дирекцията в пловдив,ще си умра от срам че тези двамата комплексирани олигофрени са минали през мен.въпреки рушвета които съм взел.
    • 3
      Ми
      Мина
      11 -5
      18:18, 17 юли 2018
      Изрисуваният собственик знаел процедурите,но не знае законите.Пуснал Арончо да се изпишка, като че ли с каишка не може да пишка. И е бил без намордник. Какво се жали.Аман от комплексари с бойни кучета.
    • 4
      Ху
      Хулиган
      11 -6
      18:52, 17 юли 2018
      Комплексарите са полицаите от боп. Ежат се на нормални граждани, момче и момиче и на кучето. Заплашват с пистолети. Ако видят престъпници ще се насерът. Циркаджии. Вън от полицията. Срам за нея.
    • 5
      Чо
      Човек
      12 -2
      18:57, 17 юли 2018
      Снощи го го гледах в Часа на Милен. Похвали се, че е казал на полицая, че ще му завре пищова в га...а. Браво на полицията! Трябваше и да го арестуват даже!
    • 6
      Гр
      гражданин
      4 -3
      08:21, 18 юли 2018
      веднага наказание и то е само едно- вън от мвр-това са изроди облечени във власт.
    • 7
      Uu
      UU
      2 0
      11:27, 18 юли 2018
      УПП с кучето ако беше щатите щеше да отнесе такава глоба , че свян щеше да му се завие. И ми е чудно защо журналистите правят от мухата слон за да си продават пресата дето никой не чете.
    • 8
      Ис
      Истината
      1 0
      13:44, 21 юли 2018
      Нагло татоирано л****. Жалко, че не са хвърлили един бой. Айде сега да го осъдят и за наклеветяване.
    Последни новини