Погром в Париж след победата на Световното (видео)

В Париж стотици хиляди празнуваха френската победа на Световното първенство по футбол. 

Близо 4000 полицаи и жандармеристи бяха мобилизирани в Париж във връзка с финала на Мондиала, а в западната и централна част на столицата до 4 часа днес бе в сила забрана за движение на автомобили.

Общо 845 автомобила са били опожарени и 508 души са били арестувани през двете нощи на 13 и 14 юли - националния празник на Франция, съобщи вчера френското вътрешно министерство.

Трийсетина младежи потрошиха витрините и разграбиха снощи търговския комплекс "Драгстор Пюблисис" на булевард "Шанз-Елизе", близо до Триумфалната арка. На излизазане с бутилки вино или шампанско в ръце, те се снимали с телефоните си. В крайна сметка полицията успяла да ги разпръсне със сълзотворен газ.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    антимишок
    2 0
    16:15, 16 юли 2018
    ало,еврогейските,герберски фенове защо не коментирате тая изключителна проява на култура и цивилизованост!тежко и горко на БЪЛГАРИЯ щом трябва да се равняваме по тия маймуни!!!инеграция с обратен знак-БЪЛГАРИТЕ да се държим като „РОМИ"!
  • 2
    Уж
    ужас
    2 0
    18:51, 16 юли 2018

    Това е пълно изпростяване.Колкото и да се гордеят французите с тази титла би трябвало и много да се срамуват заради такива прояви.Пълно изтрещяване!Чак пък толкова заради един футбол!

Последни новини