Повече поршета, отколкото лади се карат в България

24 часа
Повече Поршета, отколкото Лади се карат в България
 
80 ферарита, 25 ламборгинита и 207 мазератита се движат по пътищата на България. Това показва справката за регистрираните в Пътна полиция леки коли, което означава, че 419 нашенци се надбягват с вятъра само зад волана на италианските суперскъпи спортни коли.
 
Соцвозилата като ВАЗ стават екзотика дори по селата, отбелязва в. "24 часа".
 
За 6 м. от края на 2017 г. са регистрирани нови 8 ферарита и 20 мазератита. За този период ламборгинитата са намалели със 7 броя, което означава, че са продадени в чужбина. Всъщност освен спортната кола се произвеждат и трактори от тази марка, които са общо 29 в България.
 
19 от фераритата в България са нови, другите са на възраст над 5 и дори над 10 г. Само 8 от ламборгинитата идват от завода. Най-много от тях са от 11- до 15-годишни. Най-много нови коли от трите марки са мазерати - цели 118 от всички 207. Ново ферари струва около 700 хил. лв., ново ламборгини - средно 650 хил. лв.
 
Труд
 
Левът си отива, затягат контрола над банките
 
България влиза в "чакалнята за еврото" (валутния механизъм ERM II) и в банковия съюз на ЕС до юли 2019 г. Вече е направена първата много важна стъпка към замяна на лева с евро, но преди това да стане факт ще бъде затегнат надзорът върху банките. След напрегнато и продължително заседание на министрите на финансите от еврозоната късно в четвъртък беше обявено, че Еврогрупата единодушно подкрепи изразените намерения на България за влизане в ERM II и в банковия съюз.
 
На заседанието участваха министърът на финансите Владислав Горанов и управителят на БНБ Димитър Радев. От своя страна България се ангажира незабавно да изпрати официално писмо с искаме да влезем в банковия съюз, който се състои от два елемента - единен надзорен механизъм (ЕНМ) и единен механизъм за преобразуване на банки с проблеми. Тъй като все още не сме въвели еврото, това означава въвеждане на режим на тясно сътрудничество с Европейската централна банка, т.е. прехвърляне на част от надзорните функции към нея..
 
Монитор
 
Студентът от Молдова, взривил банкомат: Искам у дома
 
Искам да ме пуснете у дома. Няма къде да бягам. Нямам документи. Мога да наема квартира,в която да живея с майка ми. Тя пристигна от Молдова в Бургас.
 
Това заяви пред районния съд в Пловдив обвинения за взривения банкомат в пловдивския район Тракия молдовец Евгени Недялков. От пос терминала бяха откраднати 215 000 лева, а съучастникът му Михаил успя да избяга в Молдова.
 
Двамата са се придвижвали с две коли - Фолксваген и БМВ. В бавареца, след ареста на Евгени, били открити обгорели 210 лв. В съдебната зала стана ясно още, че е издирван за над 5 престъпления в Молдова. Студент е втори курс по право в град Комрад.
 
Стандарт
 
Сивата икономика у нас спаднала до 25% през 2017 година
 
Със стабилните 3,07% намалява сивата икономика през 2017 г. и достига ниво от 25,22% при 28,29% през 2016 г. Данните са на база на композитния индекс "Икономика на светло", поддържан от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), като за 2016 г. се отчита дял от 71,71% на законния бизнес, докато през 2017 г. индексът е нараснал до 74,78 на сто.
Източник: news-bg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ro
    rock
    0 -1
    12:43, 14 юли 2018
    Уж народът беден, а пък кара поршета. На кого да вярва човек?!
    • А
      А
      1 0
      23:00, 14 юли 2018
      Къде пише, че народа кара "Поршета"?
Последни новини