„Сигнал“ с невероятно шоу в Пловдив през август

Започна продажбата на билети за концерта на “Сигнал“ на 2-и август в Летния театър. Събитието е част от националното турне на групата, посветено на 40 години от създаването й. Йордан Караджов, Владимир Захариев, Александър Мариновски и Георги Янакиев обещават на верните си пловдивски фенове невероятно шgоу, взрив от емоции и брилянтен саунд с всички свои хитове на една незабравима за тях сцена, на която са свирили десетки пъти.
През лятото на 1978 г. на българската музикална сцена изгрява нова рок група. Тримата музиканти Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от група “Златни струни” и основават “Сигнал”. Барабанист е Георги Кокаланов, който през пролетта на 1979 г. е заменен от Владимир Захариев. Със създаването си групата работи като студийна формация в националното радио. През август 1978 г. по радиото прозвучава и първата им песен „Любов”, а на следващата година издават и първия си албум „Вечен кръстопът”. Тогава е организиран и първият им концерт в столичната зала „Фестивална”. Появяват се и големите им хитове „Може би“ и „Спри се“, които ги изпращат на върха на слушателския интерес. Печелят трета награда и на най-престижния тогава у нас международен музикален фестивал „Златния Орфей”. Вторият им албум излиза през 1980 г. и с „Попътен вятър“ продължават и техните концерти и турнета у нас и в чужбина. „Сигнал“ е една от българските групи с множество концерти извън България. Най-известните им хитове са „Да те жадувам“, „Липсваш ми“, „Мина и Лора“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Спомен мил, спомен мой“, „Зелени сигнали“, „Между ад или рай“, както и култовите „Сбогом“ и „Може би“.
14 песни на “Сигнал” са в класацията на БГ радио „500-те най-велики песни на България за всички времена“.
През 2011 г. групата се сдобива със своя звезда на Алеята на славата. Уникалното е, че на българската звездна алея за пръв път се полага звезда, която носи името не на известна личност, а на цяла група.
На 1 юни 2013 г. е наречена звезда на името на групата. По повод навършените тогава 35 години от създаването й (1 юни 1978 г.) музикантите получават за рождения ден на групата сертификат, който удостоверява, че звездата RA 17:36:37.60 +48:35:08.00 dec 5.37 mag в космоса вече официално е кръстена на името на състава.
Билети за концерта в Пловдив се продават само и единствено в Туристическия информационен център на Общината на пл. “Римски стадион”. Работното време на обекта е всеки ден, без почивен ден от 09:00 до 18:00 ч. На същото място се заверяват и Grabo ваучери. 
Концертът е с начален час 20:30.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини