10 °C

Фирмите-превозвачи в Смолянско водят битка за пътници, процесът ще се задълбочи

„Процесите, които в момента наблюдаваме, ще се задълбочават. Битката за пътници между фирмите-превозвачи ще става все по-осезаема, което се дължи на редица фактори. Но нека да насочим усилията си за създаване на едни нормални условия за всички превозвачи, и вече на самия пазар те да поставят нещата на конкурентна основа – качество на обслужване, добри автобуси и всичко останало, което може да даде предимство на определена фирма, която да бъде предпочитана от пътниците.” Това каза заместник-областният управител Андриян Петров по време на заседание на Комисията за обсъждане на предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми. „Важното е ние да осигурим равнопоставеност за превозвачите в реализацията на тяхната дейност, каквата е и волята на областния управител.”, подчерта той.

Заседанието днес се проведе във връзка с изпълнение на правомощията на областния управител по Наредба № 2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси. По време на срещата заместник-областният управител Андриян Петров, експерти от Областна администрация, представители на общините, на ОПУ-Смолян, на Областен отдел „Автомобилна администрация“, на националното сдружение на автобусните превозвачи в България и управителят на Сдружението на автобусните превозвачи в област Смолян, обсъдиха предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми.

Беше представена информация за възлагането на превози по маршрутни разписания на автобусни линии. Обсъдиха се въпроси, свързани с необходимостта от актуализиране на републиканската транспортна схема.

Взе се единодушно решение членовете на комисията да разгледат подробно маркираните конфликтни точки и за следващото заседание да се дадат аргументирани предложения, на базата на които да се търсят правилните решения, удовлетворяващи всички страни.

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини