33 °C

Фирмите-превозвачи в Смолянско водят битка за пътници, процесът ще се задълбочи

„Процесите, които в момента наблюдаваме, ще се задълбочават. Битката за пътници между фирмите-превозвачи ще става все по-осезаема, което се дължи на редица фактори. Но нека да насочим усилията си за създаване на едни нормални условия за всички превозвачи, и вече на самия пазар те да поставят нещата на конкурентна основа – качество на обслужване, добри автобуси и всичко останало, което може да даде предимство на определена фирма, която да бъде предпочитана от пътниците.” Това каза заместник-областният управител Андриян Петров по време на заседание на Комисията за обсъждане на предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми. „Важното е ние да осигурим равнопоставеност за превозвачите в реализацията на тяхната дейност, каквата е и волята на областния управител.”, подчерта той.

Заседанието днес се проведе във връзка с изпълнение на правомощията на областния управител по Наредба № 2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси. По време на срещата заместник-областният управител Андриян Петров, експерти от Областна администрация, представители на общините, на ОПУ-Смолян, на Областен отдел „Автомобилна администрация“, на националното сдружение на автобусните превозвачи в България и управителят на Сдружението на автобусните превозвачи в област Смолян, обсъдиха предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми.

Беше представена информация за възлагането на превози по маршрутни разписания на автобусни линии. Обсъдиха се въпроси, свързани с необходимостта от актуализиране на републиканската транспортна схема.

Взе се единодушно решение членовете на комисията да разгледат подробно маркираните конфликтни точки и за следващото заседание да се дадат аргументирани предложения, на базата на които да се търсят правилните решения, удовлетворяващи всички страни.

СмолянБГвести


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини