"Рог на изобилието" за работещите в Румъния

Заплатите и условията на труд не са единственият въпрос, който работодателите и служителите преговарят по време на интервю за работа днес. На фона на нарастващия недостиг на специалисти, ползите, които компаниите в Румъния предлагат за лоялността на своите служители, са все по-разнообразни, пишат местни медии.

Ваучери за храна, медицинска застраховка в частни клиники, фирмен телефон или служебен автомобил вече не са достатъчни, за да привлекат и задържат най-добрите служители в Румъния. Започвайки с нетрадиционни офис пространства и тематични дни в офиса и продължавайки с платени професионални курсове, бонуси за ефективност и тийм билдинг в чужбина, компаниите се стремят да предлагат пакети от стимули за служителите си.

Последните могат да се възползват от безплатни абонаменти за спортни, масажни или спа центрове. Посещението на плувен басейн и сауна също се радва на интерес сред работещите в Румъния.

В други случаи фирмите плащат курсове за хобита на своите служители като дизайн, живопис или актьорско майсторство.

Някои компании спонсорират своя персонал за участие в състезания като корпоративни тенис или футболни турнири, яхтинг състезания по Черноморието и други спортни прояви.

Не трябва да се забравят и допълнителни ваучери за храна и пазаруване, които се раздават на служителите.

Много компании в Румъния днес са изправени пред кризата на пазара на труда и недостиг на специалисти. Затова само тези, които желаят да предлагат щедри и разнообразни бонуси имат потенциал за растеж.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини