МВР чества 139-годишнина

МВР чества 139 години от създаването си. На днешния празник вътрешното министерство ще покаже част от техниката, която използва, а жителите и гостите на София ще могат да видят демонстрации на спецчасти в Борисовата градина.

Ден преди празника главният секретар на МВР Младен Маринов заяви за „Хоризонт“, че все повече млади хора искат да работят във ведомството. Въпреки това все още има свободни места за полицаи в страната.

„В последната година, година и половина, се обърна тенденцията в посока повече хора да постъпват в МВР, отколкото да напускат“, заяви Маринов.

По повод празника от МВР ще покажат специализираната техника на отряда на баретите, Гранична полиция и Жандармерията. Това ще стане на паркинга на Националния стадион „Васил Левски“.

В Борисовата градина екипи на пожарната ще демонстрират гасене на огън, а уменията си ще покажат още спецчасти и курсанти от академията на министерството. 

В деня на професионалния си празник служителите на полицията в Търговище отчитат намаление на престъпленията против личността.

В навечерието на празника близо 50 служители на полицията бяха отличени с награди за висок професионализъм и всеотдайност към работата, каза говорителят на областната дирекция на МВР Ани Кръстева.

„Резултат от усилията и неуморната, ежедневна работа на служителите на дирекцията е намалението на броя на най-масовото престъпление - кражбите. Повече от два пъти за първите шест месеца на тази година са намалели регистрираните в областта телефонни измами. Пътнотранспортните произшествия за първото шестмесечие на годината са намалели с 10%“, каза тя.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    az
    0 0
    10:29, 5 юли 2018
    тенденцията се обърна, защото хората искат да се възползват от беззаконието в страната....
Последни новини