Дутерте нарече Бог „тъп кучи син“

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нарече Бог „тъп кучи син“ и шокира населението на странaта, 81 процента от което са католици, пише Daily Mail.

Държавният глава пита защо, според Библията, Бог е създал Адам и Ева, само за да им позволи да се поддадат на изкушението и така да унищожат своята невинност и чистота, „Кой е този тъп Бог? Този кучи син е рално тъп“, заявил Дутерте по време на реч в столицата Манила.

Думите възмутили както неговите противници, така и привържениците му. Католически свещеник, който подкрепя, определил дуумите му като „конщунствени“. Сенатор от опозицията нарекъл филипинския лидер зъл човек, „думите на който са в съответствие с неговата измамна, безсърдечна и безжалостна политика“. 

Духовенството неведнъж е било несъгласно с решенията на Дутерте, особено с кърватата му разправа с наркодилърите. Не се ползва с подкрепа и законопроектът за разводите, които в момента са официално забранени, освен в особени случаи.

73-годишният президент на Филипините наскоро целуна по устата омъжена жена в замяна на книга за секс в църквата. По-рано Дутерте нарече „кучи синове“ и правозащитниците от ООН и призова да нахранят с тях крокодилите. Друго негово предложение е да се разреши на униформените да стрелят по вагината на проституиращи жени.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини