Валентин Тодоров засега остава втори в генералното класиране на европейско по мотоциклетизъм

Изображение 1 от 3

    Валентин Тодоров остава втори в генералното класиране след напрегнат и тежък уикенд, в който се проведоха два кръга на Европейското първенство по мотоциклетизъм.

    Валентин се състезава със своя 600-кубиков мотор.

    В съботния ден всичко преминава повече от добре. Вальо стартира отлично и завършва втори, като изпреварва свой конкурент в последните 50 метра. На подиума се качват трима българи, а той оглавява генералното класиране. На другия ден, обаче нещата се преобръщат. По време на подгряващата обиколка установява дефект в електрониката. Времето ги притиска и баща му „побългарява“ системата. Така младежът стартира лошо и въпреки всички усилия, успява да се добере пети до финала. Това дава възможност на прекия му конкурент – румънец, да си върне първото място.

    За състезанието в Румъния, екипът баща и син Тодорови, имат нов спонсор – Първомай БТ. Но продължават да разчитат на Боби ойл, Бор Чвор, ОфисиТЕ, ресорант „Европа“ и Римо Табако.

    Основната ни цел, заявява бащата Атанас Тодоров, е да завоюваме европейската титла. Тогава се надяваме да имаме голям и сериозен спонсор. За съжаление, сега те трябва да „човъркат“ и да изкарат каквото могат от своя стар и верен мотор, създаден през далечната 2007 година.

    Доволни са, че вече могат да си позволят да сменят гуми за всяко състезание, но конкурентите им го правят на всяко излизане на пистата. Преди ден са се снабдили с нова генерация – част, която е една от най-важните за тунинга, а всички подобрения са техен „ръчен труд“.

    На 7 и 8 юли предстои участие на любимата на Валентин писта – Серез. Там те се надяват да получат морална подкрепа от членовете на мото клуб Наутилус“. 

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      приятел
      9 0
      19:12, 19 юни 2018
      Браво, Вальо ,продължавай да бъдеш все така упорит и неудържим и победите ще ти бъдат винаги спътници! УСПЕХ!
    Последни новини