Благотворителна фотоизложба представя в Димитровград магистър по ядрена енергетика

На 23 юни /събота/ 2018 , от 19 00 ч. в Зала № 2 на художествена галерия „П. Чурчулиев“ в Димитровград ще бъде открита изложба фотография със заглавието „Маски? I”, която е първата самостоятелна и дълго отлагана изложба на професионалния фотограф Дамян Хаджииванов.

Авторът поставя въпроси, обединявайки визуално творци от различни изкуства в България, които в ролята на модели демонстрират тясната връзка между емоциите и маските, които носим, за да покажем или скрием чувствата си.

В този проект целта на фотографа не е да покаже най-красивата страна на осмелилите се да застанат пред обектива му, а документирането на красноречиви и „говорещи“ емоции.

Жизнено-творческият път на Дамян Хаджииванов е дълъг и криволичещ, минаващ през музика, електроника, спорт, магистратура по Ядрена енергетика, до момента, в който става професионален фотограф през 2013 г. Тази реализация започва като хоби в далечната 1984 г. и се превръща в страст в Димитровград и точно затова авторът чака търпеливо да бъде поканен да направи първата си самостоятелна изложба именно в града на мечтите.

Дамян Хаджииванов си поставя амбициозната и предизвикателна цел тази изложба да бъде началото на цяла поредица от подобни събития, в които да разголи емоционално популярни и изгряващи творци от всички български изкуства, като вече работи по второто издание. Една от целите на изложбата е свързването и обединяването на родни артисти, които по мнението на автора са твърде изолирани в собствената си творческа среда.

Друга цел на изложбата е благотворителност. Кадрите са в изключително ограничен тираж и средствата от продажбите им ще отидат за каузата „Да помогнем на Иван!“, www.helpivan.com

Събитието е подпомогнато от „Канон България“ и „Клуб Фото Свят“ - организация с идеална цел, която работи за създаването на солидарна фотографска общност в България, а инсталацията може да бъде разгледана до края на месец август, 2018 г.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини