Путин и Тръмп договарят среща през юли?

Владимир Путин и Доналд Тръмп договарят среща през юли, пише в. "Комерсант".

"Многобройни изтичания" на информация и дипломатически източници на вестника потвърждават съобщение на американското издание "Вашингтон пост", че разговорът между двамата лидери може да бъде обвързан с участието на Тръмп в лидерския форум на НАТО в Брюксел, насрочена за 11 и 12 юли.

Събеседници на изданието обаче допускат, че президентската среща може и да се провали - мнозина в Белия дом са против нея и твърдят, че за Доналд Тръмп тя ще има смисъл само при пробивна договореност поне по един от ключовите проблеми в руско-американския дневен ред.

Москва също потвърждава, че двамата лидери вероятно ще се срещнат през юли, но се изказва много предпазливо, избягвайки подробности, отбелязва всекидневникът.

"Комерсант" сравнява графика на Тръмп с този на Путин и стига до извода, че оптимален "прозорец на възможности" за руско-американска среща на върха са датите 13 и 14 юли.

Виена може би е най-приемливото място за двете страни от дипломатическа гледна точка, смята и руският дипломат Андрей Бакланов, говорил пред изданието.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини