Милка Манева официално получи среброто и стана вицеолимпийски медалист по вдигане на щанги

Една от най-обичаните спортистки на Смолян и Родопите днес стана официално олимпийски вицешампион от игрите в Лондон 2012.г

Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи олимпийския медал на Милка Манева в НСА по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец. След тържествената церемония всички присъстващи посрещнаха заедно щафетата със символичния олимпийски огън, а по традиция факелното шествие бе посрещнато от много олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти, изтъкнати наши спортисти, треньори, ръководители, деятели, студенти и преподаватели.

Милка Манева спечели сребро в кат. 63 кг във вдигането на тежести на Олимпиадата в Лондон 2012 г., но медалът й бе връчен пет години по-късно. Българката първоначално бе пета в английската столица, но повторните тестове показаха наличие на забранени медикаменти в пробите на класиралите се пред нея три състезателки.

Така България вече официално има трети медал от Игрите в Лондон след като Станка Златева спечели сребро, а Тервел Пулев се окичи с бронз. Щангите пък стават третият спорт с отличие, заедно с борбата и бокса от Игрите през 2012 г.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини