Политолог: Намесата ни в спора за името на Македония е дипломатически скандал

Безспорно намесването на България във вътрешно-политическия спор в Македония за името й е дипломатически скандал, от който България трудно ще излезе чиста, не само заради балканските ни проблеми и заради особената външна политика, която играем спрямо Македония и Гърция, но и заради председателството на Съвета на ЕС.

Това каза в интервю пред БНР политологът Георги Киряков.

"Това, което се случи  ще даде нови аргументи, силни аргументи на западноевропейските лидери - Германия, Франция, Холандия, за това, че Балканите и особено Западните Балкани още не са готови за интеграцията към европейските институции и структури", добави той.

Според Киряков в момента сме в етап на консолидация на ЕС като цяло, която е възможно да подмине Балканския полуостров и да остави България в периферия, от която трудно ще се измъкне в следващите години.

 "Никоя от основните страни в Западна Европа не е заинтересован от интеграция на поредните трудни за управление държави. Говорим не само за Македония, и за Косово, и за проблемите със Сърбия, за Албания като държава с особени настроения спрямо Балканите, Черна гора", смята той.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    Запознат
    3 -1
    10:58, 16 юни 2018
    Така наречения политолог Георги Киряков получава пари от фондация Отворено общество на Сорос. С една дума Соросоид!
  • 2
    Бай Киряков като правиш тия анализи ти допита ли се до Балканския лидер и обединител на Балканите БАТ ти Бойко Какви са тия твои солови изпълнения Ми ако не Бойко допитай се до ЦЕЦО щеше да ти даде съвет какво да казваш А сега дрънкаш ли дрънкаш
Последни новини