Албенко Методиев разви сценария за мега ало измамата в Дебър

На 13 юни протече поредния епизод от сагата „Мега ало измамата в Дебър“ с участници пострадалата баба Елена от Дебър, задигналият от нея почти половин милион в български лева Албено Методиев и Борислав Димитров - обвинен в опит да укрие, придобие и да спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи – пари в общ размер на 368 810,51 лева.

Сайтът Plovdiv24.bg съобщава, че разпитан по делото е Албенко, който разказал сърцераздирателната история как като „муле“ е бил изпратен до потърпевшата да вземе 500 лв, а тя почти го е заставила да разбие касата, скрита в дома ѝ и да вземе оттам голямата сума в евро и долари. Освен това по време на разказа за задържането си, Албенко намекнал, че е вършел услуги на полицията и е дал пари, за да бъде зареден автомобила, с който е трябвало да се отиде на мястото за предаване на парите. Според версията на Албенко той за първи път виждал мъжа, който е бил задържан - лежал по корем, ръцете му били закопчани с белезници, течало му кръв. "Полицаят дойде до мен, взе парите, остави ги на тревата, без това момче да види", разказал обвиняемият, от което излиза, че парите са били подхвърлени на набедения Борислав Димитров.

Делото е отложено за 2 август заради искане на защитата адв. Ваня Бонева за още свидетелски разпити и предоставяне на справки.

Почти четири години продължава делото, по което първоначално бяха задържани, а сега са на свобода Албенко Методиев и Борислав Димитров. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини