Време е за Мондиал 2018!

Време е за Световно първенство, време е за голям футбол! 

Церемонията по откриването започва днес, от 16,00 часа, на стадион "Лужники" в Москва. Арената ще приеме от 18,00 часа първия мач от програмата на Мондиал 2018 между домакините от Русия и Саудитска Арабия.

За доброто настроение на публиката преди това ще се погрижи британският изпълнител Роби Уилямс. На трибуните за дебютната среща ще бъде и президентът на Русия - Владимир Путин. Домакините похарчиха между 12 и 14 млрд. евро около организацията за голямото събитие, което за първи път ще се проведе в страна от Източна Европа.

Във форума ще участват 32 отбора, които ще изиграят общо 64 мача в следващите 32 дни.

21-ото издание на световното първенство ще се проведе в 11 руски града и 12 стадиона, разпръснати на територия от над 2000 км. Отборите са разделени в осем групи от по четири тима, като само първите два ще продължат във фазата на елиминациите.

Както обикновено фаворитите са силно изразени - Франция, Бразилия, Испания, Аржентина, Германия и т.н. Не бива обаче да се подценява и присъствието на Хърватия, Англия, Белгия, европейският шампион Португалия, които със сигурност ще опитат да дадат сериозен отпор на големите сили.

В рамките на малко повече от месец ще разберем дали световният шампион Германия ще се превърне във втория отбор след Бразилия, който дублира титлата си, или пък ще имаме нов №1 в света. Въпрос на време...

Източник: topsport.bg

Коментари в сайта

Последни новини