Оранжев и жълт код в половин България за четвъртък

Изображение 1 от 2

    Оранжев код* е обявен за утре, 14 юни, в 9 области на страната, включително за София - град. В 4 области, сред тях и Пловдивска, е обявен жълт код. През нощта и утре над западната половина от страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, временно интензивни и значителни по количество. Ще има гръмотевични бури, на места и градушки. В източните райони ще бъде предимно слънчево и ще се задържи без валежи. Следобяд в Западна България вятърът временно ще се усилва. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса в Западна България до 33 - 35 градуса на места в източната половина на страната. Максималните температури в Пловдиския регион ще са около 30 - 31 градуса.

    Оранжев код* означава опасност - прогнозират се опасни и особено опасни метеорологични явления. Съществува голяма вероятност за материални щети. Възможни са човешки жертви. Бъдете много внимателни, следете подробната информация за очакваните метеорологични условия и следвайте съветите на властите.

    Жълт код означава потенциална опасност - има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Следете прогнозата за времето. Не предприемайте неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини