От 50 до 500 лв. глоба за бране на липа в Димитровград

Кметска заповед забрани официално брането на липов цвят в Димитровград. От Общинската администрация разпространиха подписаната от заместник-кмета на общината Яшо Минков разпоредба по наредбата за опазване на зелените площи и декоративната растителност. Според заповедта не може да се бере липа нито от булевардните дървета в града, нито от тези в парковете. Забраната важи за липите в крайпътните артерии и тези в селата.

Ще бъдат наказвани и тези, които метат липовия цвят по улиците с цел продажбата му. Солени ще са глобите при констатиране на берачи, които чупят или деформират клоните на дърветата. Санкциите варират от 50 до 500 лева.

За спазването на наредбата ще следят освен общинска полиция и служителите от „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“, и управлението на МВР. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Az
    az
    11 0
    21:38, 13 юни 2018
    Ами тя вече премина бе глупаци
  • 2
    Ав
    Автор
    10 0
    08:32, 14 юни 2018
    Вместо това да бяхте санкционирали, тези които изкупуват метена липа. Така би спряло и метенето. Интересно ще е да се даде информация каква е събираемостта на издадените глоби и има ли изобщо някакъв ефект от издаването им. Причината за проблема е, че не следите тези които изкупуват. Сегашните мерки звучат като за замазване на очите на хората. Очевадно е, че сегашните ви мерки не работят.
  • 3
    Ди
    Димитровград
    2 0
    08:42, 14 юни 2018
    Така ли събирате средства за ремонт на пътните участъци.. Ами успех г-н Димов
Последни новини