14 °C

Читатели: “Екопрогрес” кърпят асфалта със скоростта на охлюви

Цял ден изрязаните в асфалта дупки, подготвени за асфалтиране по бул. “България”, останаха незапълнени, сигнализира читател на Haskovo.net. По думите му ямите зейнали още преди обяд от кръстовището край зеленчуковия пазар по булеварда към Пощата. Според него по тази натоварена пътна артерия закърпването трябва да става незабавно.

“Ограбват ни пред очите на целия град”, пише друг наш читател, който редовно ни подава сигнали – Хубен Стефанов. Той също изпраща снимки.

“Фирмата за кръпки е черна дупка в бюджета на общината. Не съм виждал по-камуфлажна дейност. Прави се квадратче с поглед към небето и се отчита. Кърпи се новоположен асфалт. Пример – по ул. “Христо Ботев”.

Вместо да асфалтират 10 м. дефектно некачествено покритие, ще го закърпят тук-там и да ни го калкулират няколко пъти. Така е и пред зъболечението. Вместо да си поправят дупките около шахтите, преструват се, че правят нещо и ни карат да им плащаме. Много добре осъзнават, че имитират. До Автогарата ме видяха, че ги снимам и веднага свиха байраците и изчезнаха. Там също правеха квадрати върху нов асфалт. “Екопрогрес” организират кръпките и ремонтите в града. Не знам колко им плащат, но темпото им е меланхолично”, стига до почти същия извод Хубен Стефанов.

Шефът на “Екопрогрес” Райко Лозев коментира за Haskovo.net, че такава е технологията. Ако поръчаната гореща асфалтова смес не бъде използвана в срок от няколко часа, ставала неизползваема. “Затова сутрин режем, от обяд започваме да запълваме. Дупките не са оставали незапълнени повече от 3-4 часа. Към този момент (16 часа) по бул. “България” е закърпено, преди малко видях, че работят по “Цар Освободител”. Лозев призна, че около Великден ямите по улиците са останали незапълнени два дни, при това почивните, и обясни, че това станало поради повреда в машината на фирмата, която доставя асфалтовата смес.

“Съжалявам за неудобството на шофьорите, но технологията ни е такава, такива са ни и възможностите”, каза още Райко Лозев.

Haskovo.net


8 Коментара

Хороскоп за 20.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини