Знаците, че духът може да е болен, според шаманите

Шаманите са лечители, за които се твърди, че притежават по-високо ниво на съзнание. Те могат да достигнат до други измерения на съществуванието и да видят по-голямата картина на реалността.

С лечебната им сила идва и познанието за това, кое причинява физическото заболяване, от което човек страда.

Ако най-грубо казано лекарите гледат външния аспект на болестта, то шаманите гледат вътрешния свят. Те гледат от другата страна на реалността, зад кулисите на физическия свят.

Има болести, които идват от физическия аспект на реалността, от външния свят. Въпреки това, според шаманите повечето болести идват отвътре.

Болестите трябва да бъдат лекувани по подходящ начин и нашето предложение е винаги да говорите с професионален лекар.

Но, ако лекарствата не работят, може би е време да се търси основната причина за заболяването.

Според шаманизма, има няколко признаци, които показват, че нашият дух може да се нуждае от изцеление. Пренебрегването на тези симптоми може да причини духовно заболяване и това може да доведе и до физическо заболяване.

1. Изпълнени сте със страх.

Страхът може да има много причини. Някои от тях могат да бъдат „инжектирани“ от външни източници като гледане на насилствени филми, гледане на прекалено много новини или слушане на разкази от втора ръка. Може да бъде причинен от травма или от това, че сте станали свидетел на насилствена сцена. Каквато и да е причината, ако този страх остане неконтролиран и избягван, той просто ще продължи да расте.

Продължителният страх вероятно ще доведе до тревожност. Когато сте постоянно тревожни, това ще отслаби нервите ви и дори ще създаде дисбаланс във вашата система и духовно битие.

Но истинският проблем тук не е самият страх, а избягването, съпротивата да се изправите пред собствената си емоция от страх. Това ви кара да пренебрегвате важна част от себе си, част, която просто иска да ви опази.

Изправянето пред страховете ви не означава да вършите точно това, което ви кара да се страхувате, а да позволите на себе си да почувствате емоцията от устояването на страха.

Ако избягвате тази страна на себе си, вие потискате част от вашия дух, а така не можете да се почувствате пълноценно.

Ако правите това дълго време, това може да ви причини проблеми с личната ви сила и самоувереност.

2. Чувствате, че нищо не е от значение.

Всеки от нас се чувства така от време на време. Въпреки това, вярата е това, към което се придържаме, за да „съберем“ себе си и да намерим отново смисъл.

Вярата, е по-дълбока от религията, която сте избрали. Това е психологическа програма, която захранва смисъла на нашето съществуване.

Никой не знае със сигурност какво правим тук или защо и как е станало всичко истинско. Никой не знае със сигурност истинската цел на Вселената или дали има такава.

Вярата ни дава отговорите на всичко това. И въпросът не е дали те са истинската истина или не, но те ни позволяват да намерим смисъл и да създадем своето собствено пътуване през живота.

Не е толкова важно в какво вярваме, а това изобщо да вярваме в нещо. Това ни дава крила и същност на духа.

Това ни дава възможност да се държим за нещо, докато се развиваме, дава ни посока изобщо да се развиваме.

Вселената е като пясъчен плаж, където си избираш какво и как ще играеш. Вярата ти дава желание да играеш, тя дава смисъл на играта, без нея, всичко е просто безсмислен пясък.

3. Пренебрегвате себе си.

По някаква причина, започвате да се пренебрегвате. Това се случва постепенно.

Пренебрегвате здравето си като ядете нездравословни храни или пиете алкохол. Пренебрегвате сърцето си, като обръщате гръб на емоциите си, интуицията и желанията си.

Възможно е да започнете да се срещате с хора, с които няма резонанс, може да започнете да правите неща, които не ви харесват.

Каквото и да е, вие в крайна сметка правите грешни неща и избори, които са срещу вашата основна истина.

Продължавайки да бягате от себе си, уплашени от собствената си преценка, вие се отдавате на дейности и вещества, които ви дават моментно бягство от реалността.

Това в крайна сметка ще доведе до нездравословен дух; което на свой ред, ако пренебрегването трае дълго време, в крайна сметка ще се прояви като физическо заболяване. Добрата новина е, че можете да започнете да слушате себе си във всеки един момент.

Направете това, което е добро за вашето умствено, физическо, емоционално и духовно здраве. Бъдете егоистични, когато става въпрос да се грижите за себе си

Източник: megavselena.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини