Социалният министър подаде оставка, родители на деца с увреждания на протест в негова подкрепа

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка. Причината - нарастващото напрежение и протести на майките на деца с увреждания. Тяхната акция "Системата ни убива" се разрасна и вече има палаткови лагери в София, Варна и Бургас. Протестиращите майки заявиха, че са шокирани от оставката на социалния министър. Причината е, че проектозаконът за личната помощ, за който те отдавна се борят, вече бил буквално на финалната права. След броени дни той щял да бъде внесен в Народното събрание. Този следобед майките и Бисер Петков дори си стиснали ръцете, че палатковият лагер щял да бъде развален

Майките на деца с увреждания ядосани след оставката на социалния министър Бисер Петков. След изненадващия развой на събитията в понеделник следобед, те вече организират протест в Русе в негова защита. Защо един вид протести се сменя от друг вид протести?

„Не очаквахме социалният министър Бисер Петков да си подаде оставката. Не само сме изненадани, а сме шокирани от това, което се случи. Точно започна да се работи по Закона за личната помощ, даже вчера Мая Манолова е предложила на министъра нашия закон, Бисер Петков го е подкрепил и е предложил на следващия ден да говори с майките, за да обсъдят важните точки в закона. Два часа по-късно Бисер Петков беше подал оставка”, коментира за „Здравей, България” Гергана Маврова. Изказването й беше по повод неочакваната оставка на министър Бисер Петков.

„Тази оставка е абсолютно неочаквана. Не само неочаквана, тя е шокиращо изненадваща. За първи път виждаме някой да подава оставка, когато започва да работи. По-скоро да се иска оставка, защото ние не вярваме, че тази оставка е подадена доброволно”, коментира Грета Аспарухова.

Майките са гневни заради оставката на социалния министър. И вече са се организирали за протест в подкрепа на Бисер Петков, който ще се проведе в Русе.

„Ако министър Петков не бъде върнат на поста си, и ние ще стартираме протест в негова подкрепа”, заканва се Гергана Маврова.

Източник: novanews.bg

Коментари в сайта

Последни новини