Брат и сестра от Първомай са сред лауреатите на Наградата за благородство и доблест

Калояна и Ивайло Налбантови са носители на Национална младежка награда за проявено благородство и доблест за 2018-а година.

Наградата е учредена през 2017 г., за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора и за да подчертае доблестта, която младите в България носят и разпространяват.
11-годишната Калояна и 17-годишният Ивайло са единствените брат и сестра между 20-те носители на Наградата за тази година.

Номинирани са от Центъра за обществена подкрепа, където двамата се доброволци от няколко години. Калояна и Ивайло са детските лица на Доброволческата програма на "Соник Старт" в региона, участвайки в десетки публични събития в подкрепа на социално значими каузи. Работят активно с деца в неравностойно положение и с младежи и възрастни в нужда от социално подпомагане в град Първомай. Калояна помага на потребители на социалните услуги да усвояват правилата и играта на бадминтон, а Ивайло предава знанията и опита си в областта на изобразителното изкуство. Двамата вярват, че всяко усилие за равния старт на децата в България си струва и трябва да се прави ежедневно.

Годишната церемония по награждаването се домакинства от Симеон Сакскобургготски и ще се проведе в резиденция Врана на 11 юни. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ав
    Аверче
    17 -8
    15:56, 7 юни 2018
    Така и не разбрах на кого са предавани тия знания за изкуство и бадминтон като никой над 18 няма да тръгне да си търси хора които да ги учат да рисуват или да играят бадминтон нека правят нещо по-добро за всички хора като дарения на храна,пари,дрехи и неща които хора в общината не могат да си позволят благодарение на високите заплати и бонусната система на ачката папазов-здрастито и тогава да получават такива “престижни” награди които съществуват от една година и най-вече да правят даренията за самите себе си за свое удовлетворение а не за награди и под такива които не могат да си позволят елементарните нужди нямам предвид циганите щото циганите папазчето достатъчно ги угоява 😘😘😘 ✌️✌️
  • 2
    Ха
    ха-ха
    20 -7
    17:51, 7 юни 2018
    Ха-ха-ха! Дори няма нужда от коментар! Някой хора нямат спирка. Поне да не сме от един град и да не знаем за каква доблест става дума. Каква глупост още ще измислите?????
  • 3
    Да
    Даниела Стоянова
    11 -11
    19:16, 7 юни 2018
    Господа, анонимници, доблестните хора не се крият зад никнеймове.
  • 4
    Въ
    Въпрос
    14 -6
    21:20, 7 юни 2018
    А вие госпожо, да не би да си написахте истинското име?
  • 5
    За
    Запознат.
    26 -8
    21:38, 7 юни 2018
    Каква доблест бе хора,какви пет лева. Пълен смях.Само като видите от какво доблестно потекло са дано да не са като тях.За какъв равен старт говорите бе.Техния род винаги е тикан и е ходатайствано за тях. Това ли е равния старт.
  • 6
    Ня
    Няма нужда
    24 -5
    07:40, 8 юни 2018
    Още един пример от нашия град, как хората с връзки лансират децата си! Тези две чада са трето поколение номенклатура и нищо повече. Две награждавате, а 200 бягат за чужбина! Заради подобни номенклатурни и кмето-краставичарски истории на 99 процента от младите не им се живее в Първомай!
  • 7
    Им
    има нужда
    13 -10
    09:32, 8 юни 2018
    Браво деца! Не познавам Калояна, но Ивайло има толкова много енергия, умения и знания. Изобщо не се учудвам, че е доброволец. Браво и на родитлите!
  • 8
    Ну
    Нужда от нужник
    18 -1
    13:22, 8 юни 2018
    На който родителите му имат пари и връзки го бутат напред по разни конкурси и конкурсчета, както самите те са били бутани от ДКМС и БКП, после и от БСП!!! Равен шанс няма, няма и да има! Едно дете израснало в сирашки дом има ли връзките и финансовите възможности на родителите на деца от трето поколение номенклатура???
  • 9
    Лу
    Лудото Коле
    19 -2
    17:04, 8 юни 2018
    аз нямам нищо против тези две деца, НО няма да крия че е дразеща ситуацията с връзкарството. Специално в Първомай без него е много много трудно да се успее, в което и да е начинание. Ясно, е че няма как гр. Първомай да е "оазиса" на добрия и просперитетен живот в България, но положението можеше да бъде далеч по-оптимистично от сегашното!! Нищо, важното е, че всички тези фамилии и родове, които началстваха в Първомай, сега си живеят много добре, децата им си получават наградките, докато в същото време в ЛОНДОН И ОКОЛНОСТИТЕ СЕ ОФОРМИ СОЛИДНА ПЪРВОМАЙСКА КОЛОНИЯ ОТ ВСЕ МЛАДИ ХОРА, ЧИЙТО ДЕЦА СЕ РАЖДАМ ТАМ. Останалите пък са по Софията и Пловдив, НО нищо, ВАЖНОТО Е ЧЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО!
  • 10
    Засрамете се. Пак ли ще плюем. Оставете децата на бъдещето. Те най-добре знаят как, кога и колко да направят за доброволчеството. Възрастните трябва само с пример да ги водим и учим. Всичко друго е само завист, незнание и глупава суета.
  • 11
    Че
    Червената Соня
    1 -1
    19:23, 11 юни 2018
    Запознат. или по-точно С.С., то и за теб ходатайстваха ама....
    • Пу
      Путин
      1 0
      16:06, 18 юни 2018
      Заври си го отзад. По гнусен си от кенеф.
Последни новини