34 безработни започнаха работа по два проекта на общината

34-ма безработни започнаха работа по два проекта, които се реализират от Общинска администрация – Първомай. Единият е по европейската програма „Развитие на човешките ресурси“, а другият – регионален.

Проектът „Работа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ стартира на 28 май и е с продължителност 1 година. Назначени са 26 човека, 10 от които в Първомай, а всички останали са разпределени по един в населените места от общината. Тяхна отговорност са ремонтни дейности и поддръжка на обществени сгради, благоустройство, почистване на речни корита, отводнителни канали и канавки, поддържане на паметници на културата, дейности по организиране на мероприятия, тържества, за опазване на обществения ред и др. За работата си те ще получават минималната работна заплата, като европейското финансиране осигурява и средства за техните осигуровки.

Вторият проект е на стойност 29 585 лв. и е стартирал на 1 юни. В него са заети 8-а трайно безработни. Двама от тях в Първомай, а останалите са по 1 в селата Воден, Татарево, Бяла река, Драгойново, Градина и Езерово. Те също ще получават минимална работна заплата 510 лв. 400 лв.от целия проект е самофинансиране от общината – средства за жилетки, ръкавици, чували и други. Наетите са назначени на длъжност „общ работник“ и имат задължения да хигиенизират улици, площади, обществени места. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    Новини или НЕ?
    0 0
    18:03, 6 юни 2018
    Къде са всички хора напуснали града и околните села? Къде са ви инвеститорите? Това ли ни се предлага, да метем 6 месеца улиците за 350 лева заплата?!!! На тазгодишните абитуриенти това ли предложихте? С това ли ще ги задържите в Първомай?
Последни новини