"Пътеката на смъртта" - ремонт на 800 метра от земята (видео)

"Пътеката на смъртта" в планината Хуашан в Китай е популярна туристическа атракция. Преминаването по тесните дъски, закрепени за вертикалната скала с метални скоби на около 2 000 метра надморска височина е сред най-екстремните преживявания, които могат да вдигнат адреналина на пътешественика. Единственото, за което може да се хванат туристите, които да се разхождат са веригата и въжетата, закрепени за скалата.

Сега 7 работници по поддръжката премахват износените дъски и да поставят нови. Всички те са местни жители от района и познават страховитата пътека от деца. Но въпреки това ремонтът на "Пътеката на смъртта" не е лека работа.

Новите антикорозионни дървени дъски са много по-тежки от старите, затова доставянето им на място е предизвикателство. А при монтажа работниците трябва да стоят коленичили на дъски с ширини от 30 до 60 сантиметра, докато извършват отстраняването и монтажа с малки режещи машини и електрически бормашини. Трябвало да вземат предпазни мерки, за да не се разтреперят дъските. Затова тя се справят за една сутрин с една дъска.

Планината Хуашан една от Петте Велики планини на Китай.

Коментари в сайта

Последни новини