Родители излизат на протест за правото на избор относно ваксинирането на децата

Родители от цялата страна излизат на протест за правото на избор относно ваксинирането на децата. Това съобщиха за Радио„Фокус”- Пловдив организаторите.

В Пловдив протестът ще започне от 11ч на Копчетата, на площада пред общината; в София - от 15ч пред Народното събрание; Варна - 15ч - входа на Морската градина; Русе - 15ч - Младежки парк и Бургас - 16ч, Пантеона.

Той е част от международен протест, който ще се състои по същото време в различни страни по света. В България той ще се проведе във всички  големи градове.

Събитието се осъществява и по случай Международния ден на пострадалите от ваксини, отбелязван на 3-ти юни. Има много пострадали от ваксини деца, а в същото време родителите нямат право  да кажат „да” или „не”, смятат организаторите на протеста.

„Затова сме решили да направим така, че да можем да извоюваме правото си ние, родителите, да казваме дали да се ваксинират децата ни, или не”, каза Яна Манолова, майка на три деца. „Ние не сме против ваксините, но не сме и за тях. Ние сме за правото на избор относно ваксините”, добави Яна.

Според нея, родителите са тези, които трябва да поемат изцяло отговорността и риска за живота и здравето на децата им, а не някой друг. Така, както родителят поема отговорността за възпитанието на децата си, така трябва да се случва и за здравето му. Затова именно утрешният протест е срещу задължителността на ваксините.

Според протестиращите, ваксините и лекарствената политика не бива да се превръщат в бизнес, както е сега.

Според българската статистика в страната няма нито едно пострадало дете от ваксини, но родителите твърдят, че случаите са много и се покриват. „Повечето родители безропотно се съгласяват със задължителността на ваксините, тъй като не са достатъчно информирани по темата“, твърдят още протестиращите. Според тях, сред лекарите също има много, които не ваксинират децата си, тъй като знаят какъв е риска от това.

Източник: http://focus-radio.net/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини