Парижки мистерии по VIASAT HISTORY през юни

Забранена история Сезон 5
Започва в неделя, 3 юни, в 22:50 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документалистика/ история

Какви са доказаните исторически факти за най-известната религиозна фигура в света? Джейми се отправя към Йерусалим, за да проучи и да се опита да разкрие истинската история на Исус Христос.

Той влиза в архивите на Министерството на държавната сигурност на Източна германия, по-известно като Щази и разкрива повече информация за предметите на изкуството, откраднати от нацистите по време на Втората световна война. Защо голяма част от тях все още не са намерени в наши дни?

Джейми дава отговор и на други наболели въпроси: Откъде идва идеята за Джеймс Бонд? Какво е написано в Кумранските ръкописи? Дали идеята за среща на затворени врати на най-могъщите хора в историята - масоните и Билдърбъргската група - трябва да ни тревожи?

Парижки мистерии Сезон 1
Започва в неделя, 3 юни, в 14:15 ч.
Брой епизоди: 6 x 30 мин.
Жанр: Документалистика/ история

Стотици експерти са прекарали целия си живот, опитвайки се да разшифроват историята на Париж. Множество истории и слухове остават недоказани. Париж пази тайните си от векове.

Някои предизвикват почуда, други изглеждат невъзможни. Факти, сходства и доверени свидетели доказват, че събитията са се случили. В продължение на шест епизода научни и исторически изследвания ще разкрият най-тъмните тайни на Града на светлината. Париж, какъвто не сте очаквали, че може да бъде.

Кройката на времето Сезон 1
Започва в неделя, 3 юни, в 16:25 ч.
Брой епизоди: 6 x 30 мин.
Жанр: Документалистика/ история

"Кройката на времето" преплита историята, изкуството и модата. Водеща е модната историчка Амбър Бътарт, която представя множество талантливи производители на облекло от миналото. Поредицата предлага не просто вдъхновяващ поглед към гардеробите на най-известните личности в историята, но и разкрива по-широкия обществен и културен контекст, в който са живели.

Въоръжени мъже: Изкуството на войната Сезон 1
Започва във вторник, 5 юни, в 00:00 ч.
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Жанр: Документалистика/ за природата
Оръжията и броните играят главна роля в поп културата - от филми до видеоигри, от комикси до телевизионни предавания.

Във всеки епизод на "Въоръжени мъже" екип от експерти и майстори умело възстановява известни оръжия. Използвайки инструменти, които са били достъпни по времето, в което са създадени оръжиятa, наред със супер съвременни технологии, те изработват исторически, но модерни произведения на военното изкуство. Всяко оръжие след това се изпитва от експерти за силата и приложението му в днешния свят.

Зрителите ще имат възможност да видят отблизо какви са възможностите на оръжието, независимо дали реже, стреля, смазва, наръгва, блокира или обезоръжава противника.

Водещ на поредицата е известният холивудски актьор Дани Трехо.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини