Тирът с близо 200 кг хероин спипан по сигнал, шофьорът остава в ареста

Изображение 1 от 4

    Тирът, превозвал близо 200 кг хероин, е спипан на граничен пункт „Капитана Андреево” по сигнал. Разследващите имали информация за превозване на пратката с наркотик. Това стана ясно днес на заседанието в Хасковския окръжен съд при разглеждане на мярката за неотклонение на 61-годишния Дурсун Хамзаоглу, шофиращ тира.

    Рекордната хероинова пратка на стойност над 13 млн. лева беше заловена на 23 май при влизане на тежкотоварното возило от Турция в България, зад волана на който бил Хамзаоглу. При митничекста проверка с помощта на следово куче наркотикът е разкрит във фаблично запечатани пакети с теракол, а дългогодишният турски шофьор беше арестуван. От Окръжна прокуратура в Хасково му повдигнаха обвинение за пренасяне на наркотик в особено големи размери, за което законът предвижда от 15 до 20 г. затвор. Според разследващите пратката била предназначена за Белгия, където трябвало да бъде доставена в холандска фирма.

    Днес представителят на държавното обвинение Валентина Радева-Ранчева пледира обвиняемият да остане постоянно зад решетките. Той няма постоянен адрес в България, може да се укрие и да извърши друго престъпление, бяха част от доводите на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

    Тримата защитници, единият от които беше изпратен от фирмата, наела превозвача, настояха шофьорът да бъде освободен от ареста с по-лека мярка. Те поясниха, че пакетите били натоварени в митнически склад край Истанбул под митническо наблюдение и камионът бил пломбиран. По-късно тирът бил дотоварен в друг митнически склад в Чорлу, отново под строг митнически контрол и последващо пломбиране. По думите на юристите Хамзаоглу не е присъствал в момента на товаренето на камиона и не знаел, че в него има хероин.

    Хамзаоглу заяви, че не е виновен за случая.

    Съдия Георги Гочев обаче прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи извод, че обвиняемият е автор на престъплението. Определението му подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ти
      тираджия
      35 -4
      18:00, 26 май 2018
      Съдията знае ли, как шофьорите разкачат и закачат ремаркета, как се сменят да карат колите? Някъде даже не им дават да слязат от кабината във фабрики и складове? Вече почти никой шофьор не знае, какво му е натоварено -чували, сандъци, кутии!!!! Да разследват в Турция, кой го е натоварил...
    • 2
      Ка
      Какво става тука, бе
      4 -19
      18:42, 26 май 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ка
        Какво да става..!?
        14 0
        21:37, 26 май 2018
        Ами задържайте ги бре,но като гледам са на свобода...та кой каза,че сте задържали!!!Шофьора сам е пакетирал,натоварил,пломбирал и дори сам се е обадил да подаде сигнал,иначе нямаше и да го хванете..от тук се замислям,голямо геройство ...по сигнал,така и аз мога.Хванете диларчета в града и техните шефове,не се удряйте в гърдите при КПД =0,и не всички са шофьори ,всъщност шофьора по думите Ви е втора категория човек,като си плаща данъците за да получите заплати,уважавайте професията на другите,ако желаете да уважават и имат респект към Вас.
    • 3
      Ив
      Ивана
      28 0
      18:47, 26 май 2018
      Нищо не се казва и не се търси за тези които са товарили пратката и изпращачите й. А шофьора който си е нямал и понятие какво превозва опра пешкира та на всичко отгоре и автор го изкараха. Това е абсурд и доказва израза „За кокошка няма прошка,за милиони няма закони”
    • 4
      Не
      Незапознат
      9 -1
      21:31, 26 май 2018
      Съдията преценил че този бил автора на престъплението!Изпълнителя да но дали е автора?След така нареченото здравеопазване съдебната система е другият убиец.Това съдийче ако случая не беше по сигнал щеше друга песен да пее.Действията са му наблюдавани под лупа така да се каже и трябва да има някой виновен.Може да е и виновен но е невинен до доказване че е автора.На втората снимка двамата от охраната ако бяха без унифирми единият прилича на мутра а другият на торба.Нали?Всъщност адвокатите може и да не могат да му издействат по лека мярка но ще успеят да го оттърват стига да се стегне.Да не се съгласява на никакви сделки!Независимо дали нещо знае или не.Най вече ако наистина не знае какво е превозвал.
    Последни новини